Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tegenprestatie bijstandsuitkering; hulp bij oplossen vrijwilligersprobleem?

KNVB Media
KNVB Media
23 december 2019, 10:50

De tegenprestatie voor de bijstandsuitkering kan in de toekomst een uitkomst bieden voor een vrijwilligerstekort. - Foto: KNVB Media

Kampt jouw vereniging met een vrijwilligerstekort? De tegenprestatie voor de bijstandsuitkering kan in de toekomst een uitkomst bieden.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft aangekondigd van plan te zijn om van mensen met een bijstandsuitkering een tegenprestatie te eisen, onder andere in de vorm van vrijwilligerswerk. Gemeenten mogen zelf beslissen op welke manier ze invulling willen geven aan deze tegenprestatie van mensen. Momenteel hoeven bijstandsgerechtigden alleen een tegenprestatie te leveren als hun gemeente dat verplicht stelt. Als het aan staatssecretaris Van Ark van SZW ligt, zal dit in de toekomst voor alle gemeenten gelden.

Rond de 430.000 mensen in Nederland zijn bijstandsgerechtigd en zullen hierdoor allemaal op zoek moeten naar vrijwilligerswerk, een stageplek of andere manieren waarop de gemeente invulling wil geven aan de tegenprestatie. In gemeenten waar vrijwilligerstekorten bestaan onder sportverenigingen, zou dit een uitkomst kunnen zijn om de tekorten te verminderen.

Bijstandsuitkering Bijstandsuitkering Bekijk hier meer informatie over de tegenprestatie voor een bijstandsuitkering.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen