Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB vraagt aandacht voor belangrijke punten tijdens sportdebat Tweede Kamer

KNVB Media
KNVB Media
2 december 2019, 10:00

Samen met de overheid wil de KNVB verenigingen ondersteunen bij de uitdagingen voor de toekomst en vraagt aandacht voor enkele belangrijke punten. - Foto: KNVB Media

De Tweede Kamer spreekt vandaag, maandag, over het landelijk sportbeleid. Hiervoor vraagt de KNVB aandacht voor enkele belangrijke punten, zodat elke voetballer plezier kan beleven aan de sport en zich kan ontwikkelen op het niveau dat bij hem of haar past. De grote motivatie is hierbij: samen met de overheid het Nederlandse sportlandschap verder vooruitbrengen.

Nederland beschikt over een uniek voetballandschap, dat de afgelopen jaren zorgvuldig is opgebouwd. Dit jaar bestaat de KNVB 130 jaar; we zijn als sportbond 130 jaar later vele mijlpalen, mooie doelenpunten en memorabele momenten verder. Inmiddels zijn er 1,2 miljoen leden actief op en rond het voetbalveld, verspreid over bijna 3.000 verenigingen, die samen met elkaar een uniek voetballandschap maken.

Flexibiliteit

Voetbal is met recht volkssport nummer één te noemen. Op het voetbalveld kom je iedereen tegen. Ook in de snel veranderende maatschappij, waarin mensen meer flexibiliteit verwachten en de sportbeleving verandert. Het voetbal staat in deze eeuw voor nieuwe uitdagingen. Dit vergt nieuwe slimme verbindingen om voetbal voor iedereen betaalbaar, interessant en toegankelijk te blijven houden. Daarom is de KNVB blij met de verbindingen die in het sportakkoord worden gelegd om de effectiviteit van de sportsector te vergroten.

Voor de toekomst van ons voetbal

Samen met de overheid wil de KNVB verenigingen ondersteunen bij de uitdagingen voor de toekomst

Verenigingen leveren een krachtige bijdrage aan de samenleving. Samen met de overheid wil de KNVB verenigingen ondersteunen bij de uitdagingen voor de toekomst. Daarom vragen we aandacht bij de politiek voor een toegankelijk en betaalbaar sportlandschap, eerlijke en betrouwbare voetbalwereld, investeringen in het vrouwenvoetbal, meer bewegingsvaardigheid, aanpak discriminatie in het voetbal, steun maatschappelijke kracht van voetbaltoernooien en versterking van verenigingen, goede opleidingen voor trainers en coaches. 

Sportplezier staat centraal bij de sporter. Zet daarom in op een sterke, plezierige en vertrouwde omgeving en goede begeleiding van sporters. Een sterke vereniging is daarbij van belang om een leven lang te kunnen genieten van sport. Een goed verenigingskader is cruciaal. Trainers, coaches, hoofd opleidingen, verenigingsondersteuners, kundige bestuurders en goede scheidsrechters zijn essentieel om sporters de juiste begeleiding te kunnen bieden en het sportplezier te vergroten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen