Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB ontwikkelt keuzetool voor nieuwe velden

KNVB Media
KNVB Media
24 oktober 2019, 11:42

V.l.n.r. Seth van der Wielen (KYBYS), Edwin Grobbink (Ten Cate Grass) en Daphne van Dijk (KNVB) en Patrick Balemans (KNVB) hebben de online keuzetool 'Nieuwe Velden' ontwikkeld. - Foto: KNVB Media

Het faciliteren van wedstrijden en trainingen op de voetbalvelden vraagt om specifieke kennis. Dit geldt helemaal als er een nieuw veld moet worden aangelegd, wat ook nog eens om een langetermijninvestering vraagt. Weinig mensen hebben ervaring met het maken van een dergelijke keuze. Daarom heeft de KNVB een online keuzetool ontwikkeld die hierbij ondersteuning biedt.

Deze innovatieve online tool maakt het mogelijk om - door enkele gegevens in te vullen - een advies te genereren over welke veldsoort het meest geschikt is voor de betreffende vereniging. De tool is vrij toegankelijk en gratis te gebruiken voor elke bezoeker van KNVB.nl.

Keuzetool nieuwe velden Keuzetool nieuwe velden Kijk hier voor meer informatie en de online keuzetool voor nieuwe velden

Inzicht in kosten

Het raadplegen van de tool verschaft inzicht in de kosten van een veld op korte en lange termijn en geeft duidelijkheid over veelvoorkomende kwesties. Hoewel de investeringskosten (kosten bij aanleg) vaak helder zijn, is het lastiger in te schatten hoe hoog de exploitatiekosten (onderhoud, tussentijdse toplaagrenovaties, afschrijving) zullen uitvallen. 

Inzicht krijgen in alle kostenposten voordat het veld wordt aangeschaft is geen overbodige luxe. Zo worden zaken als gebruiksintensiteit, onderhoud, inrichtingsmaterialen (denk aan hekwerk en verlichting) en keuring- en afschrijvingskosten in de tool meegenomen om een zo volledig mogelijk beeld te kunnen vormen van de totale kosten van een veld.

Innovatiepartners

De KNVB heeft in de ontwikkeling van de tool onder andere gebruik gemaakt van de expertise van verschillende innovatiepartners die onderdeel uitmaken van #11, de innovatiehub van de KNVB.

Nummer 11 Nummer 11 Ga naar meer informatie over innovatieplatform Nummer 11.

Vragen?

Vragen of opmerkingen over de tool, of suggesties ter verbetering ervan? Mail dan naar het onderstaande mailadres onder vermelding van ‘Veldenkeuzetool’.

Accommodatiezaken

Vragen over zaken rondom de accommodatie? Stel ze via onderstaand e-mailadres.

Contactinformatie KNVB Campus

Kom alles te weten over een bezoek aan de KNVB Campus

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen