Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tweede Kamer debatteert over landelijk sportbeleid

KNVB Media
KNVB Media
14 juni 2019, 17:09

Samen met de overheid wil de KNVB verenigingen ondersteunen bij de uitdagingen voor de toekomst. - Foto: KNVB Media

De Tweede Kamer heeft afgelopen woensdag gesproken over het landelijk sportbeleid. Hiervoor vraagt de KNVB aandacht voor enkele belangrijke punten, zodat elke voetballer plezier kan beleven aan de sport en zich kan ontwikkelen op het niveau dat bij hem of haar past. De grote motivatie is hierbij: samen met de overheid het Nederlandse sportlandschap verder vooruitbrengen.

Nederland beschikt over een uniek voetballandschap, dat de afgelopen jaren zorgvuldig is opgebouwd. Sinds oprichting, nu bijna 130 jaar later is de KNVB vele mijlpalen, mooie doelpunten en memorabele momenten verder en zijn er 1,2 miljoen leden actief op en rond het voetbalveld.

Flexibiliteit

Voetbal is met recht volkssport nummer één te noemen. Op het voetbalveld kom je iedereen tegen. Ook in de snel veranderende maatschappij, waarin mensen meer flexibiliteit verwachten en de sportbeleving verandert.

Dit merkt de KNVB, maar de circa 3.000 clubs misschien nog wel meer. Er zijn dus nieuwe uitdagingen die vragen om een heldere koers. Dit vereist nieuwe slimme verbindingen om ook in de toekomst een passend, plezierig en leuk voetbalaanbod in Nederland te kunnen bieden. Daarom is de KNVB blij dat dit kabinet een sportakkoord heeft gesloten.

Voor de toekomst van ons voetbal

Verenigingen leveren een krachtige bijdrage aan de samenleving. Samen met de overheid wil de KNVB verenigingen ondersteunen bij de uitdagingen voor de toekomst. Daarom vraagt de KNVB aandacht bij de politiek voor een eerlijke en betrouwbare voetbalwereld, het tegengaan van criminele invloeden in het voetbal, de maatschappelijke kracht van voetbal, verduurzaming van sportverenigingen, meer (internationale) evenementen, ontwikkeling van vrouwenvoetbal en de aanpak van matchfixing. 

Sportplezier staat centraal bij de sporter. Zet daarom in op een sterke, plezierige en vertrouwde omgeving en goede begeleiding van sporters. Een sterke vereniging is daarbij van belang om een leven lang te kunnen genieten van sport. Een goed verenigingskader is cruciaal. Trainers, coaches, hoofd opleidingen, verenigingsondersteuners, kundige bestuurders en goede scheidsrechters zijn essentieel om sporters de juiste begeleiding te kunnen bieden en het sportplezier te vergroten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen