AVG-programma blijft beschikbaar voor verenigingen

KNVB Media
KNVB Media
4 juni, 13:51

Het komende jaar worden clubs opnieuw de mogelijkheid geboden gebruik te maken van het AVG-programma. - Foto: KNVB Media

Recentelijk zijn de gebruikers van het AVG-programma van Stichting AVG voor Verenigingen geïnformeerd over het verlengen van hun licenties. Dankzij dit programma hebben zij zich in orde kunnen maken voor de AVG-wet. Het is echter verplicht om blijvend te kunnen aantonen dat je voldoet aan de AVG. Het komende jaar wordt dus opnieuw de mogelijkheid geboden dit programma te gebruiken.

Het afgesproken, gereduceerde tarief voor deelname is €60,- per jaar of €15,- per kwartaal. Verder zijn er ook nieuwe functies in het programma die het AVG-werk makkelijker maken, zoals een automatische AVG-verklaring. Daarnaast kan je kosteloos gebruik maken van de telefonische juridische AVG Helpdesk.

Verlengen of aanvragen

Heb je reeds een licentie, dan kan je deze verlengen vóór 1 augustus a.s. Verlengen doe je in drie stappen:

  1. Log in op het AVG-programma via het linkblok onderaan deze pagina;
  2. In de rechterbovenhoek staat de melding dat je licentie per 1 augustus verloopt;
  3. Klik op deze melding en maak je keuze tussen een licentie voor een jaar of kwartaal.

Heb je nog geen licentie maar wil je wel graag gebruik maken van dit programma, ga dan naar de website van Stichting AVG voor Verenigingen en meld je aan met kortingscode SPORTAVG70.

AVG Programma SportKlik hier om in te loggen. PrivacySinds 2018 hebben voetbalverenigingen te maken de AVG; de strengere regels rond het verwerken van persoonsgegevens. Daardoor is het voor clubs zaak om de zaken rond deze nieuwe privacywet op orde te hebben. VoorclubsDit artikel is tot stand komen in samenwerking met Voorclubs.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven