Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tweehonderd clubs haken aan bij programma De Groene Club

KNVB Media
KNVB Media
21 mei 2019, 11:31

Door als gemeente aan te sluiten bij De Groene Club wordt het clubs makkelijker gemaakt om te verduurzamen. - Foto: KNVB Media

Voor clubs uit de provincie Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland is het Groene Club traject officieel gestart. Op donderdagavond 9 mei was de zesde kick-off bijeenkomst van De Groene Club en dat was voor de verenigingen uit die provincie de kick-off van het programma. In het komende jaar gaan deze clubs aan de slag met het verduurzamen van de accommodatie.

De aanwezigheid van clubs uit Zuid-Holland, Gelderland en Overijssel is mede te danken aan de provincies en gemeenten. Het begeleidingstraject van De Groene Club kost € 750,-. De Groene Club merkt dat deze kosten een drempel vormen voor verenigingen om deel te nemen. Om die reden subsidieert Provincie Zuid-Holland 100% van een Groene Club traject. Provincie Gelderland & Overijssel subsidiëren de helft van het bedrag. Gemeente Almelo, Barneveld, Doetinchem, Rijssen-Holten en Voorst zijn bereid gevonden om de andere helft (€ 375,-) voor verenigingen te bekostigen.

Duurzaamheid hoog op agenda

Duurzaamheid staat bij vrijwel elke gemeente hoog op de agenda. Door als gemeente aan te sluiten bij De Groene Club wordt het clubs makkelijker gemaakt om te verduurzamen. Verenigingen die duurzame maatregelen nemen dragen bij aan verduurzaming van de gemeentelijke doelstellingen op CO2-reductie en energie-efficiëntie.

Door het treffen van energiebesparende maatregelen, kan de energierekening aanzienlijk omlaag worden gebracht

Wethouder duurzaamheid van gemeente Rijssen-Holten, Jan Aanstoot, erkent het belang van verduurzaming. “Besparen doe je door te investeren. Voor (sport)verenigingen is energieverbruik vaak een belangrijke kostenpost. Door het treffen van energiebesparende maatregelen, kan de energierekening aanzienlijk omlaag worden gebracht. Daarmee komt meer geld vrij, dat besteed kan worden aan de activiteiten die de kern van de vereniging vormen. Dergelijke maatregelen vragen om een investering. Dit kan voor clubs een drempel zijn. Daarnaast beschikken zij vaak niet over de kennis om een vereniging te verduurzamen. Daarom werkt de gemeente Rijssen-Holten samen met De Groene Club door te financieren en te faciliteren.”

Volledig ontzorgd

Clubs worden volledig ontzorgd in hun traject naar een energie-efficiënte accommodatie. De Groene Club biedt inzicht in de huidige energiesituatie, stelt samen met de vereniging een plan van aanpak op en denkt mee met financiële oplossingen. Voor veelvoorkomende duurzame maatregelen heeft De Groene Club de beste deals uit de markt gehaald. De beste deal is een combinatie van kwaliteit, prijs, service, leveringszekerheid en ervaring van uitvoerende installateurs. Verenigingen hoeven niet zelf op onderzoek uit.

De Groene Club De Groene Club Bekijk hier alle informatie over De Groene Club en doe mee!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen