Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Krijg inzicht in de ledenontwikkeling van de club

KNVB Media
KNVB Media
14 maart 2019, 10:45

Onlangs hebben clubs via een e-mail de inzichten ontvangen over de ontwikkeling van het ledenaantal, de instroom en de uitstroom van hun leden. - Foto: KNVB Media

Als bestuurder van een voetbalvereniging is het goed om te weten hoe het gaat met de ledenontwikkeling van de club. Graag ondersteunt de KNVB clubs met deze inzichten. Afgelopen woensdag hebben de voorzitter, secretaris en penningmeester van alle clubs in Nederland via een e-mail de inzichten ontvangen over de ontwikkeling van het ledenaantal, de instroom en de uitstroom van hun leden.

Kom je als bestuur tot de ontdekking dat er werk aan de winkel is op het gebied van ledenwerving en -behoud bij jouw club? Neem dan een kijkje op KNVB Assist Bestuurders. Hier vind je allerlei inzichten over de verschillende doelgroepen die bij jouw vereniging actief zijn, maar ook inspiratie voor leuke evenementen en concrete tips & tricks van andere verenigingen.

Ledenwerving en –behoud Ledenwerving en –behoud Ook bij jouw vereniging staan ze er elk weekend weer: de kids met broekjes tot over de knieën en de vierde reserveteamspelers met te kleine shirts. Het streven is dan ook: een leven lang voetbal.

Volg je Voeten

Met de campagne 'Volg je voeten' ondersteunt de KNVB verenigingen in wervingsactiviteiten en worden ouders op weg geholpen richting de voetbalclubs. Organiseer bijvoorbeeld een Vrienden- & Vriendinnendag of proeftraining, de allerleukste, simpelste en meest laagdrempelige manier om meer jongens en meiden te binden aan de vereniging!

Met de campagne 'Volg je voeten' ondersteunt de KNVB clubs in wervingsactiviteiten en worden ouders op weg geholpen richting de vereniging

'Volg je voeten' is een uitnodiging aan alle jongens en meiden om te ontdekken wat voetbal hen kan brengen. Volg je voeten brengt je elke keer wat anders en nieuws. Voetbal is een verrijking. Het laat de jeugd groeien. Met de bal aan de voet op weg naar een nieuw avontuur. Volg je voeten en ga voetballen! Mocht je als vereniging interesse hebben in een Voetbalfestival bij jouw club met ondersteuning vanuit de KNVB, laat dit dan weten aan de Verenigingsadviseur bij jou in de regio.

Ben je voorzitter, secretaris of penningmeester van een voetbalvereniging en heb je de mail niet ontvangen? Neem dan contact op met de verenigingsadviseur in jouw regio. Ook als je meer specifiekere data en informatie over jouw club wilt ontvangen, neem je contact op met jouw verenigingsadviseur.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen