Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB praat met amateurclubs over B-categorie; 32 regiobijeenkomsten

KNVB Media
KNVB Media
18 januari 2019, 14:11

Er wordt tijdens de bijeenkomsten onder andere gesproken over het aantrekkelijker maken van het voetbalaanbod. - Foto: KNVB Media

Begin 2019 gaat de KNVB de regio in om met verenigingen in gesprek te gaan over een belangrijk thema: aantrekkelijk voetbalaanbod. Met name in de B-categorie, daar waar de meeste spelers actief zijn. De KNVB wil tijdens de 32 regiobijeenkomsten graag van de mensen uit de praktijk horen wat er beter en anders kan en welke ideeën en suggesties er zijn.

Samen met de clubs, spelers en vrijwilligers wordt nagedacht over mogelijke verbeteringen en oplossingen voor veelvoorkomende irritaties

Gemakkelijk afzeggen van wedstrijden, vele verplaatsingen van wedstrijden en terugtrekken van teams in zowel categorie A als B. Allemaal zaken waardoor veel frustraties en onvrede ontstaat bij spelers en verenigingen. Voor de KNVB een moment om samen met de clubs, spelers en vrijwilligers eens goed te gaan nadenken over mogelijke verbeteringen/oplossingen. Samen met verenigingen wil de KNVB een stap zetten naar competitie-aanbod wat meer op maat is, waardoor het spelplezier van voetballers in de B-categorie vergroot wordt. In de districten Noord, Oost, Zuid I en Zuid II staat dit thema dan ook centraal. In de districten West I en West II wordt, naast het voetbalaanbod voor de B-categorie een breder palet behandeld. Onderwerpen als voetbalontwikkeling pupillen, sportiviteit en respect en clubarbitrage komen ter sprake.

In de districten Noord, Oost, Zuid I en Zuid II is als voorbereiding aan spelers gevraagd wat zij zelf vinden van het voetballen in de B-categorie. Via een enquête onder de spelers in de B-categorie senioren wordt informatie opgehaald over het spelen van wedstrijden in de B-categorie. Tijdens de avond worden de resultaten van de enquête gedeeld en naar aanleiding daarvan in gesprek gegaan over mogelijke aanpassingen om het spelplezier van leden te verhogen.

Voor wie:

  • Bestuursleden
  • Hoofdopleiding, Technisch Jeugd Coördinator
  • Bestuurslid technische zaken
  • Meidencoördinatoren
  • Wedstrijdsecretarissen
  • Commissieleden S&R/Normen en Waarden
  • Scheidsrechterscoördinatoren

Aanmelden Aanmelden Bekijk de evenementenpagina voor een bijeenkomst bij jou in de buurt en meld je aan. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen