Gezonde voeding heel erg belangrijk bij FC Lisse

KNVB Media
KNVB Media
8 oktober, 10:15

Gezonde voeding is heel erg belangrijk bij FC Lisse. - Foto: KNVB Media

Of hij het andere verenigingen zou aanraden? Cees Verburg knikt enthousiast. ‘Zijn’ FC Lisse verkreeg begin september het predicaat bronzen kantine en hij is er maar wat trots op. “De ouders van nu vinden gezonde voeding heel erg belangrijk. Dat merk je aan alles.”

Nu een dik jaar geleden zette FC Lisse de eerste stapjes op weg naar een gezondere kantine. Na een lastige opstartperiode in het eerste half jaar, kwam de vaart er vanaf begin dit jaar lekker in. “We hebben het vanaf januari meer projectmatig opgepakt”, vertelt Verburg, bestuurslid facilitaire zaken. Dat zou ook zijn tip zijn aan andere clubs, benadrukt hij. “En zorg dat je de zaken goed op orde hebt, vóór je de producten gaat aanbieden.”

Goed informeren

Het goed informeren van de betrokken vrijwilligers in de beginfase van het proces is een van de belangrijkste onderdelen. “En daarbij moet er ruimte zijn voor vragen”, vindt Verburg. “Die mogen best kritisch zijn. Misschien juist wel kritisch. Dan kun je proberen uit te leggen wat je precies gaat doen en waarom je het als vereniging belangrijk vindt om die stappen te zetten.”

Gezonde voeding heel erg belangrijk bij FC LisseLees het hele verhaal op de website van Samen Lekker Bezig.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven