Meer gelijkwaardige wedstrijden door mDWF voor pupillen

KNVB Media
KNVB Media
1 oktober, 12:00
1:53

Sinds het begin van dit seizoen moet het mDWF ook ingevuld worden bij de Onder 8 tot en met de Onder 12-leeftijdscategorie, de pupillen. - Foto: KNVB Media

Sinds het begin van dit seizoen moet het mDWF ook ingevuld worden bij de Onder 8 tot en met de Onder 12-leeftijdscategorie, de pupillen. Maar waarom eigenlijk?

Sinds het seizoen 2017/’18 maken alle teams vanaf de Onder 13-leeftijdscategorie gebruik van het digitaal mobiel wedstrijdformulier (mDWF). Sindsdien kun je via de wedstrijdzakenapp het wedstrijdformulier digitaal invullen.

Wedstrijden worden leuker

Nu moet dat sinds het begin van dit seizoen dus ook bij de Onder 8 tot en met de Onder 12-leeftijdscategorie.  De reden daarvoor is simpel, ook al worden er tot en met Onder 10 geen uitslagen en ranglijsten meer bijgehouden, de wedstrijden worden er wel leuker van.

 
 

Het mDWF voor pupillen, waarom is dat er?

Bij het mDWF weet de KNVB namelijk wie er in welk team speelt en zo kan de bond de poule-indelingen verbeteren, door gelijkwaardige teams vaker tegen elkaar te laten spelen.Daarnaast wordt er gecontroleerd op leeftijd, zodat er niet teveel oudere spelers in een wedstrijd meespelen. Gelijkwaardige wedstrijden zijn leuker voor iedereen in én buiten het veld.

Geen spelbegeleider of aanvoerder

Het mDWF voor pupillen verschilt op een aantal punten met die van een hogere leeftijdscategorie. Zo is het niet noodzakelijk om de naam van de spelbegeleider, aanvoerder of pupillenscheidsrechter in te vullen. Ook voert de scheidsrechter geen digitale spelerspascontrole uit. Daarom hoef je ook nog geen foto te uploaden in de app.

De nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenLees hier meer over het nieuwe pupillenvoetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven