Werk aan de winkel; behaal je spelregelbewijs

KNVB Media
KNVB Media
24 juli, 12:13

Spelers en speelsters geboren in 2002 hebben tot de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen de tijd het spelregelbewijs te behalen. - Foto: KNVB Media

Ook tijdens het afgelopen WK voor vrouwen was de VAR weer vaak het onderwerp van gesprek. Daarmee was te zien hoe moeilijk het voor scheidsrechters is om alles in een wedstrijd te zien. Het is daarom heel goed om de spelregels te kennen om zo bepaalde beslissingen van de scheidsrechter beter te begrijpen.

Het spelregelbewijs helpt hierbij. Spelers en speelsters geboren in 2002 hebben tot de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen de tijd om het spelregelbewijs te behalen. 

Het is één van de redenen dat met ingang van seizoen 2014/’15 het spelregelbewijs ingevoerd is. Het spelregelbewijs draagt bij aan meer acceptatie van beslissingen van de scheidsrechter en dus een betere sfeer op het veld. Het heeft consequenties voor de speelgerechtigdheid wanneer een voetballer niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Er zijn gelukkig al heel veel spelers en speelsters in deze doelgroep die het spelregelbewijs inmiddels al behaald hebben, maar ook nog heel veel spelers en speelsters moeten nog aan de slag.

Voor verenigingen ligt er een rol om deze gegevens op orde te hebben in Sportlink Club én de leden te herinneren aan het behalen van het spelregelbewijs.

Voetballers behalen het spelregelbewijs via Voetbalmasterz. Heb je vragen over het spelregelbewijs? Kijk dan snel op de website van Voetbalmasterz of stuur een e-mail.VoetbalmasterzWil je meer informatie over het spelregelbewijs? Neem snel een kijkje op Voetbalmasterz.nl

Spelregelbewijs

Mail je vragen over het spelregelbewijs.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven