Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kaarten en uitsluitingen voor het seizoen 2020/'21

KNVB Media
KNVB Media
27 augustus, 14:00

Gele kaarten worden niet meegenomen naar het volgende seizoen, uitsluitingen wel. - Foto: KNVB Media

Iedereen in het amateurvoetbal begint het seizoen 2020/'21 weer met nul gele kaarten, zowel in de beker als reguliere competitie. Wanneer iemand echter nog een uitsluiting van het vorige seizoen heeft staan, wordt deze meegenomen naar het komende voetbaljaar. Ondanks de rare periode die we achter de rug hebben met onder meer een onafgemaakte competitie, blijven de huidige reglementen gelden en worden uitsluitingen meegenomen naar het nieuwe seizoen.

Wanneer een uitsluiting is opgelopen in een competitie- of nacompetitiewedstrijd dan moet deze worden uitgezeten in de eerste competitiewedstrijd(en) van het nieuwe seizoen 2020/'21. Bij een uitsluiting in het bekertoernooi geldt deze voor de eerste bekerwedstrijd van het komende seizoen.

Mocht een team geen beker spelen, maar wel een speler hebben die hier nog een uitsluiting heeft staan, dan wordt deze meegenomen naar het eerstvolgende seizoen waarin de speler met het team wel is ingeschreven voor het bekertoernooi.

Reglementen uitsluitingen veranderd

Voor het nieuwe seizoen 2020/’21 zijn de reglementen met betrekking tot uitsluitingen wel veranderd. De uitsluitingen voortkomend uit overtredingen (waaronder de directe rode kaart), gelden met ingang van dit seizoen voor bindende wedstrijden in alle competities (competitie én beker). Uitsluitingen voortkomend uit waarschuwingen zoals 2x geel in één wedstrijd, de 5e/7e/9e enz. gele kaart in de competitie en de 2e /4e enz. gele kaart in de beker zijn gekoppeld aan de desbetreffende competitie (competitie óf beker).

Dus als je twee keer geel krijgt in een bekerwedstrijd, ben je automatisch de eerstvolgende bekerwedstrijd uitgesloten. Krijg je een directe rode kaart, geldt de daaruit voorvloeiende uitsluiting voor zowel beker- als competitiewedstrijden.

Een vereniging kan openstaande uitsluitingen van spelers zelf in Sportlink Club nakijken onder het tabblad ‘Uitsluitingen en Schorsingen’. Let er hierbij op dat bij het openen van dit tabblad het systeem automatisch het nieuwe seizoen pakt. Als je nu dit tabblad opent zal seizoen 2020/'21 verschijnen, waarbij er nog geen openstaande straffen zichtbaar zijn omdat er nog geen officiële wedstrijd gespeeld is dit seizoen. Wil je de openstaande uitsluitingen van vorig seizoen terugzien, stel Sportlink Club dan in op seizoen 2019/'20, dan kun je de openstaande straffen zien die doorlopen in het nieuwe seizoen.

Ook straffen van spelers die zijn overgeschreven van een andere vereniging naar jullie vereniging zijn te zien in Sportlink Club. Je kunt deze straffen terugvinden door de clubnaam te veranderen in de naam van de oude vereniging van deze speler en het seizoen in te stellen op 2019/'20 (of ouder).

Openstaande straf? Openstaande straf? Wil je weten of er bij jouw vereniging spelers zijn met een openstaande straf? Bekijk dan hier de uitleg hoe je dit in Sportlink_Club kan terugvinden.

Tuchtzaken Tuchtzaken Wat is voetbal zonder spelregels? Zonder regels zou onze geliefde sport een rommeltje worden.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen