Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Groene Club goed op weg; al €10.000 bespaard met quick wins

KNVB Media
KNVB Media
19 juni 2018, 10:40

Uit de energieadviezen blijkt dat clubs gemiddeld € 7.000 per jaar kunnen besparen. - Foto: KNVB Media

Tien sportclubs die deelnemen aan de verduurzamingspilot van de Groene Club besparen gezamenlijk nu al ruim € 10.000 per jaar. Begin dit jaar ontvingen alle clubs een energieadvies op maat, waarna zij direct met de quick wins aan de slag zijn gegaan.

Zo vervingen zij hun binnenverlichting voor LED, pasten waar mogelijk tijdschakelaars en bewegingssensoren toe op energieverbruikers en plaatsten strokengordijnen in de koelcel. Twee clubs hebben ook al direct de veld- of baanverlichting door LED vervangen.

De Groene Club is eind 2017 een pilot gestart om twintig voetbal-, vijf hockey- en vijf tennisclubs te helpen bij het verduurzamen van hun sportaccommodatie. Uit de energieadviezen blijkt dat zij gemiddeld € 7.000 (42.000 kWh elektriciteit en 2.600 m3 gas) per jaar kunnen besparen met duurzame maatregelen. Sommige van die maatregelen bestaan uit de genoemde quick wins, andere maatregelen zijn ingrijpender.

Groene club bezig met gezamenlijke inkoop

Op dit moment is de Groene Club bezig met het creëren van inkoopmogelijkheden om de grotere duurzaamheidsmaatregelen voor verenigingen te realiseren, zoals LED veld- en baanverlichting, zonnepanelen en zonneboilers. De Groene Club laat diverse installateurs een aanbieding doen die voldoet aan de eisen: best-value in de markt en een gezamenlijk inkoopvoordeel waarbij kwaliteit, garanties en onderhoud zijn gewaarborgd. Deelnemende clubs kunnen vervolgens gebruik maken van dit aanbod.

Bespaar ook energie en geld

Benieuwd of jouw club ook zoveel geld kan besparen op de energierekening? Naar verwachting kunnen vanaf september 2018 weer nieuwe voetbal-, hockey- of tennisclubs deelnemen aan De Groene Club. Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar de Groene club of bekijk meer informatie. De Groene Club De Groene Club De Groene Club biedt inzicht in de huidige situatie en kennis om het energiepotentieel te realiseren.

De Groene Club

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de vorderingen van De Groene Club? Of kunnen andere verenigingen leren van jouw ervaringen? Stuur dan een mail met jouw gegevens!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen