Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Brainstormsessie over vrijwilligers levert nieuwe inzichten op

KNVB Media
KNVB Media
28 mei 2018, 12:00

De vruchtbare bijeenkomst leverde een aantal mooie ideeën op. - Foto: KNVB Media

Een chronisch tekort aan vrijwilligers is ook voor SV Laar uit Weert een uitdaging. Daarom organiseerde de club een brainstormsessie die ideeën moest opleveren om meer leden als vrijwilliger bij de club te betrekken.

Het bleek een vruchtbare bijeenkomst die een aantal mooie ideeën opleverde.

  • Jeugdspelers al in een vroeg stadium betrekken bij vrijwilligerswerk, waardoor zij dit ervaren als een vanzelfsprekend onderdeel als lid van de club;
  • In samenspraak met de reclassering mensen met een taakstraf inzetten voor klussen;
  • In samenwerking met het COA asielzoekers als vrijwilliger opnemen.

Het idee van de jeugdleden werd al snel in de praktijk gebracht. "Met behulp van ouders en begeleiders ruimen zij op vrijdagmiddag na school twee uur bladeren op. Met enthousiasme worden kruiwagens gevuld, waarbij het samen plezier maken natuurlijk ook een belangrijk onderdeel is. Dit levert niet alleen schone velden op, maar ook het bewustzijn van de jeugdige leden dat vrijwilligerswerk onderdeel is van het lid zijn van een club én dat dit ook heel erg leuk kan zijn", legt Marie-Louise Verberne bestuurslid van SV Laar uit.

Netwerk

De vereniging is geholpen met de extra handen en aan de andere kant helpt het mensen om te integreren in onze samenleving

Omdat SV Laar goede contacten heeft met de reclassering kunnen ook mensen met een taakstraf worden ingezet. Ook het opnemen van asielzoekers uit het centrum in Weert werkt voor beide partijen positief. Verberne: "Het mes snijdt aan twee kanten. De vereniging is geholpen met de extra handen en aan de andere kant helpt het mensen om te integreren in onze samenleving."

SV Laar bewijst hiermee dat de kansen op succes vergroot wordt door 'out of the box' te denken. "Betrek de jeugd in een vroeg stadium bij vrijwilligerswerk. Betrek ook de ouders erbij en zorg voor klussen die het werk plezierig maken. Maak tot slot ook gebruik van je netwerk dat breder is dan enkel voetbalgerelateerde zaken", sluit Verberne af.

Vrijwilligers Vrijwilligers Onder andere scheidsrechters, trainers en mensen in de kantine zorgen dat elk weekend miljoenen jongens, meisjes, mannen en vrouwen kunnen genieten van deze prachtige sport.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen