Op weg naar de club met wervingscampagne Volg je Voeten

KNVB Media
KNVB Media
12 april 2018, 11:15
0:33

Met de wervingscampagne ‘Volg je Voeten’ worden clubs geholpen om jongens, meisjes en hun ouders op weg naar de club te helpen. - Foto: KNVB Media

De KNVB startte onlangs met een wervingscampagne, gericht op meiden en jongens tot en met 12 jaar, hun ouders en alle voetbalverenigingen. Met de campagne ‘Volg je Voeten’ ondersteunt de KNVB verenigingen in hun wervingsactiviteiten en helpen we jongens en meisjes, en hun ouders, op weg naar de voetbalvereniging bij hen in de buurt.

Instroom op peil houden

Het aantal voetballende leden van de KNVB is het afgelopen jaar voor het eerst in jaren afgenomen. Eén van de oorzaken daarvan is een dalend aantal kinderen in de pupillenleeftijd. Dit zien we vooral bij jongens. Het aantal meiden stijgt, maar de gemiddelde startleeftijd ligt een stuk hoger dan bij jongens.

Het is belangrijk dat we de instroom in de pupillenleeftijd op peil houden omdat we weten dat een vroegtijdige betrokkenheid bij voetbal leidt tot een langer en intenser voetballeven. Niet alleen als speler, maar ook als vrijwilliger en fan. Daarom starten we een campagne die ouders en kinderen laat ervaren dat voetbal bij een vereniging geweldig is. Leuk om te doen én goed voor je ontwikkeling. Alle verenigingen zijn uitgenodigd met de campagne mee te doen. De KNVB ondersteunt de clubs die dat willen op vele manieren.

 
 

Volg Je Voeten! 

Wervingsactiviteiten

Alle verenigingen kunnen rekenen op de ondersteuning van de KNVB. Onder andere door een digitale toolkit met promotie- en wervingsmaterialen. Het aanvragen van deze materialen is gratis en kan via www.knvb.nl/volgjevoeten. Daarnaast kunnen de KNVB verenigingsadviseur en KNVB technische jeugdcoördinator in de regio iedere vereniging verder op weg helpen. 

Volg je voetenGa naar knvb.nlvolgjevoeten om een digitale toolkit te bestellen en je verenigingsactiviteit aan te melden.

Daarnaast sporen we verenigingen aan deze periode wervingsactiviteiten te organiseren. Denk aan Vrienden- en Vriendinnendagen, proef- en open trainingen, het organiseren of ondersteunen van Schoolvoetbal of het opstarten van een samenwerking met de lokale basisschool of buitenschoolse opvang. Op de campagnesite zijn hiervoor tips, tricks en handboeken te vinden.

Op www.knvb.nl/volgjevoeten kunnen evenementen worden aangemeld. Ouders kunnen dan in de kalender de voetbalactiviteiten vinden bij verenigingen bij hen in de buurt en zich daarvoor aanmelden.

Volg je voeten en ga voetballen!

Kinderen (en hun ouders) kunnen tegenwoordig uit veel verschillende sporten kiezen. We zien dat ze verschillende sporten uitproberen voordat ze definitief voor een sport kiezen. Voetballen is niet alleen leuk om te doen, het draagt ook bij aan de brede ontwikkeling van kinderen. We roepen kinderen (en hun ouders) op om te starten met voetbal zodat ze het plezier van het spel zelf kunnen ervaren. 

Volg je voeten is dus een uitnodiging aan elke jongen en elk meisje om te ontdekken wat voetbal hen allemaal kan brengen. Volg je voeten brengt je elke keer wat anders en nieuws. Voetbal is een verrijking. Het laat de jeugd groeien. Met de bal aan de voet op weg naar een nieuw avontuur.

Volg je voetenKijk hier voor meer informatie over deze campagne.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven