Puntenaantal gelijk? Dit geeft de doorslag

KNVB Media
KNVB Media
19 april, 11:26

Het doelsaldo bepaalt zowel in categorie A als in categorie B de rangorde. - Foto: KNVB Media

Vanaf seizoen 2017/’18 is de bepaling van de rangorde in de competities voor het veldvoetbal deels aangepast. Waar er voorheen in veel gevallen beslissingswedstrijden gespeeld werden, geldt vanaf dit seizoen dat zowel in categorie A als in categorie B de rangorde wordt bepaald door het doelsaldo.

Bij een gelijk doelsaldo is het aantal doelpunten vóór beslissend. Is ook het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend. Een beslissingswedstrijd wordt gespeeld als ook het totale resultaat gelijk is. De complete regeling over de rangorde vind je in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal (hoofdstuk 2.5, pagina 25). Meer informatie over de competitie vind je op KNVB Assist.

Voor het zaalvoetbal is de regeling niet aangepast. In de categorie A wordt bij een gelijk aantal punten, als het gaat om rechtstreekse promotie of degradatie, een beslissingswedstrijd gespeeld. In de categorie B wordt de rangorde wel bepaald door het doelsaldo. Kijk in het Handboek competitiezaken zaalvoetbal (hoofdstuk 2.5, pagina 18) voor de complete regeling.

CompetitiesAlle informatie over de amateurcompetities vind je hier.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven