Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB in gesprek over nieuwe normeringen en procedures kunstgras

KNVB Media
KNVB Media
15 februari 2018, 9:14

De mogelijk nieuwe systematiek zal met een pilot getoetst worden in de praktijk. - Foto: KNVB Media

Kunstgrasvelden die worden gebouwd en/of gerenoveerd dienen vanaf 1 januari 2017 te voldoen aan een NOC*NSF-normering, namelijk de zogenoemde NOCNSF-KNVB2-15 norm. De KNVB is op dit moment gezamenlijk met andere sportbonden en NOC*NSF bezig met het (door)ontwikkelen van een andere systematiek van normeringen en procedures.

Doel daarbij is voor de KNVB te komen tot normeringen en procedures die nog beter aansluiten bij het unieke karakter van het Nederlandse amateurvoetballandschap. Daarbij moeten de behoeften van de sporter, de vereniging en de eigenaar van het veld ook gewaarborgd zijn.

Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft aan de KNVB nadere informatie opgevraagd met betrekking tot deze nieuwe normeringen en procedures. Centraal daarbij staan de vragen: Wat zijn de gevolgen voor gemeenten (in vele gevallen de eigenaar), passen de ideeën binnen de bestaande wet- en regelgeving en wat is de meerwaarde van deze nieuwe normen en procedures? 

Gezamenlijk optrekken

Eind februari 2018 komen de KNVB en een VSG-delegatie met acht gemeenten (groot, middelgroot en klein) bij elkaar om een en ander nader te bespreken. Op basis van ontvangen informatie en de uitkomst van het gesprek worden de vervolgstappen besproken. Beide partijen gaan uit van een positief gesprek en hebben op voorhand de intentie uitgesproken om gezamenlijk op te trekken. Alle partijen hechten veel waarde aan draagvlak en een goed communicatieproces.

Uitgaande van een positief verloop van de gesprekken is de gedachte na uitwerking van de nieuwe systematiek deze eerst in een aantal praktijksituaties te toetsen middels een pilot. Indien er gemeenten geïnteresseerd zijn aan deze pilot mee te werken en procedures verder door te ontwikkelen, dan kan contact worden opgenomen met de KNVB via Patrick Balemans.

Patrick Balemans

Adviseur accommodatiezaken

NOC*NSF-normering NOC*NSF-normering Bekijk hier de NOCNSF-KNVB2-15-norm. Kunstgras Kunstgras Meer informatie over kunstgras vind je op KNVB Assist.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen