Informatiebijeenkomsten over introductie tweede fase pupillenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2018, 14:31

Om clubs goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen pupillenvoetbal organiseert de KNVB speciale informatiebijeenkomsten. - Foto: KNVB Media

Vanaf komend seizoen (2018/'19) start de tweede fase van de introductie van de nieuwe wedstrijdvormen in het pupillenvoetbal. Vanaf dan gaan ook alle onder 10 t/m onder 12 pupillen spelen in een nieuwe wedstrijdvorm waarbij optimaal spelplezier en voetbalontwikkeling voorop staan.

De onder 10 pupillen spelen vanaf het nieuwe seizoen 6 tegen 6 wedstrijden, de onder 11 en 12 pupillen beginnen aan de 8 tegen 8 wedstrijdvorm. Om iedereen goed voor te bereiden op dit nieuwe seizoen pupillenvoetbal organiseert de KNVB de komende maanden speciale informatiebijeenkomsten door heel Nederland.

Competitie-en praktijkbijeenkomsten

Centraal thema bij deze bijeenkomsten zijn de competitie-en teamindelingen. We bespreken met elkaar de diverse mogelijkheden om te komen tot een optimale en gelijkwaardige team- en competitie-indeling. Daarnaast laten we de 8 tegen 8 wedstrijdvorm in de praktijk zien.

Programma

  • 18:30    Inloop
  • 18:45    Aanvang bijeenkomst
  • 19:00    Praktijk: 8 tegen 8 wedstrijdvorm op het veld
  • 20:00    Team- en competitie-indelingen: hoe organiseren we dit samen?
  • 21:00    3e helft: mogelijkheid tot stellen individuele vragen

Gratis starterskit

Iedere vereniging ontvangt bij de bijeenkomst één gratis starterskit. Deze bevat allerlei praktische materialen als spelregel- en coachboekjes, instructieposters en een USB met handige informatie waarmee je de nieuwe wedstrijdvormen verder kan introduceren binnen jouw vereniging.

InschrijvenSchrijf je in voor een van de competitie- en praktijkbijeenkomsten bij jou in de buurt.

De nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenHet amateurvoetbal is vanaf het seizoen 2017/’18 gestart met de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Hier vind je alle informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven