Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Informatiebijeenkomsten over introductie tweede fase pupillenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2018, 14:31

Om clubs goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen pupillenvoetbal organiseert de KNVB speciale informatiebijeenkomsten. - Foto: KNVB Media

Vanaf komend seizoen (2018/'19) start de tweede fase van de introductie van de nieuwe wedstrijdvormen in het pupillenvoetbal. Vanaf dan gaan ook alle onder 10 t/m onder 12 pupillen spelen in een nieuwe wedstrijdvorm waarbij optimaal spelplezier en voetbalontwikkeling voorop staan.

De onder 10 pupillen spelen vanaf het nieuwe seizoen 6 tegen 6 wedstrijden, de onder 11 en 12 pupillen beginnen aan de 8 tegen 8 wedstrijdvorm. Om iedereen goed voor te bereiden op dit nieuwe seizoen pupillenvoetbal organiseert de KNVB de komende maanden speciale informatiebijeenkomsten door heel Nederland.

Competitie-en praktijkbijeenkomsten

Centraal thema bij deze bijeenkomsten zijn de competitie-en teamindelingen. We bespreken met elkaar de diverse mogelijkheden om te komen tot een optimale en gelijkwaardige team- en competitie-indeling. Daarnaast laten we de 8 tegen 8 wedstrijdvorm in de praktijk zien.

Programma

  • 18:30    Inloop
  • 18:45    Aanvang bijeenkomst
  • 19:00    Praktijk: 8 tegen 8 wedstrijdvorm op het veld
  • 20:00    Team- en competitie-indelingen: hoe organiseren we dit samen?
  • 21:00    3e helft: mogelijkheid tot stellen individuele vragen

Gratis starterskit

Iedere vereniging ontvangt bij de bijeenkomst één gratis starterskit. Deze bevat allerlei praktische materialen als spelregel- en coachboekjes, instructieposters en een USB met handige informatie waarmee je de nieuwe wedstrijdvormen verder kan introduceren binnen jouw vereniging.

Inschrijven Inschrijven Schrijf je in voor een van de competitie- en praktijkbijeenkomsten bij jou in de buurt.

De nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen De nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen Het amateurvoetbal is vanaf het seizoen 2017/’18 gestart met de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Hier vind je alle informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen