De Groene Club aanwezig tijdens Dag van de Sportaccommodaties

KNVB Media
KNVB Media
2 februari, 13:38

De Groene Club is aanwezig om meer te vertellen over het verduurzamen van sportaccommodaties. - Foto: KNVB Media

Ook dit jaar wordt het weer gehouden: de Dag van de Sportaccommodaties. Op donderdag 8 maart kom je in Expo Houten van alles te weten over duurzaamheid, het ontwerp, de bouw, de inrichting, het onderhoud en het beheer van sportaccommodaties. Ook de KNVB is aanwezig met De Groene Club.

De afgevaardigden van De Groene Club zijn er om meer te vertellen over het verduurzamen van sportaccommodaties. Want het treffen van duurzame maatregelen leidt tot een verlaging van de energierekening. En een verlaging van deze kosten betekent meer geld voor datgene waar het bij een vereniging om draait: de sport.

En een verlaging van energiekosten betekent meer geld voor datgene waar het bij een vereniging om draait: de sport

De Groene Club is een initiatief van de KNVB, KNHB en KNLTB met de provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland en is eind 2017 opgezet om verenigingen te ondersteunen in het volledige traject van verduurzamen. Want verduurzamen kost tijd en inzicht en dan is het fijn als een onafhankelijke partner je hierbij adviseert en ontzorgt. Begin 2018 is er een pilot gestart om 30 verenigingen te verduurzamen; 19 voetbal-, 6 hockey- en 5 tennisverenigingen. Vanaf volgend jaar wordt dit aantal uitgebreid en kunnen er meer verenigingen zich aanmelden bij De Groene Club.

Is jouw vereniging ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van verduurzaming? Of wil je meer informatie ontvangen wat De Groene Club voor jullie kan betekenen? Dan nodigen we je uit voor de open presentatie van De Groene Club op de Dag van de Sportaccommodaties. Van 13.00 tot 14.00 uur zal de projectleider jullie alles vertellen over het traject, de voortgang van de pilot en kunnen er vragen gesteld worden.

De beurs is geopend van 9:45 uur tot 17:00 uur. Via de website van de Dag van de Sportaccommodaties kunnen geïnteresserden zich kosteloos aanmelden. Heb je op voorhand vragen over het initiatief? Of heb je al stappen gezet naar een duurzame sportaccommodatie? Stuur dan een mail naar De Groene Club.Dag van de SportaccommodatiesBekijk de website voor meer informatie en meld je aan! De Groene ClubDe Groene Club is een sportbreed initiatief van de KNVB, KNHB en KNLTB om verenigingen te verduurzamen. Klik hier voor meer informatie.

De Groene Club

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de vorderingen van De Groene Club? Of kunnen andere verenigingen leren van jouw ervaringen? Stuur dan een mail met jouw gegevens!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven