Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Groep vaste vrijwilligers onderhoudt accommodatie SV Budel

KNVB Media
KNVB Media
15 januari 2018, 11:31

Een groep vaste vrijwilligers onderhoudt het complex van SV Budel. - Foto: KNVB Media

Voor veel vereniginen is het lastig om vrijwilligers te ‘strikken’. Voor SV Budel is dat niet anders. Een groep van zo'n tien vrijwilligers is wekelijks echter bereid om de accommodatie in een 'goede conditie' te houden. Het geheim achter deze groep? Bestuursman Accommodatie Frans Strik vertelt er meer over.

"We werken volgens het 'zegt-het-voort-principe'. Wanneer we horen dat iemand stopt met werken, proberen we direct te scoren", legt Strik uit. Ook organiseert de club regelmatig een inloopmiddag. "Mensen komen kijken wat er op het sportpark qua werkzaamheden te doen is en kunnen eventueel direct helpen. Na afloop drinken we nog wat met elkaar en maken een praatje."

Vrijwilligers aan het werk bij SV Budel.

Werkzaamheden

Waardering geven kan ook op een simpele manier door middel van een schouderklopje of vlaai bij de koffie

De werkzaamheden variëren, zoals groenonderhoud, schoonmaken, aanbrengen en verwijderen van reclameborden, beregenen en belijnen van de velden. Maar ook is de groep vrijwilligers druk met de aanleg van een groot terras aansluitend aan de kantine. "Dit jaar hebben ze ook in eigen beheer statafels gemaakt, compleet met gefreesd verenigingslogo. De bijbehorende krukken staan voor dit jaar nog op het programma van onze 'meubelmakers'. Maar ook de keukengeiser en de verwarmingsinstallatie nemen ze als vaklui onder handen indien deze apparaten om aandacht vragen."

Kortom een scala aan werkzaamheden die indien ze door bedrijven uitgevoerd zouden moeten worden een forse greep uit de clubkas betekenen. "De vrijwilligers verdienen uiteraard de aandacht van het bestuur. Zo organiseren we wel eens een barbecue of een vrijwilligersavond. Waardering geven kan ook op een simpele manier door middel van een  schouderklopje of vlaai bij de koffie."

Spreekbuis

Als bestuurslid Accommodatie fungeert Strik als spreekbuis van en naar deze groep vrijwilligers. "Veelal zijn het mensen die een arbeidsrijke carrière achter de rug hebben. Het geven van eigen verantwoordelijkheid is een belangrijke voorwaarde. Zo beschikken ze zelf over het uitvoeringsbudget. Wij beseffen ook dat ze met weer en wind buiten zijn. We hebben daarom speciale werkjacks voor ze geregeld."

De belangrijkste voorwaarde is echter vanzelf ontstaan bij de groep. "Net als bij de spelers op het veld, is ook bij de vrijwilligers teamspirit enorm belangrijk. Daar is bij ons zeker sprake van."

Vrijwilligers Vrijwilligers Alles over het werven en behouden van vrijwilligers.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen