Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bevorder sportiviteit op de club met een voetbal Challenge Day

KNVB Media
KNVB Media
6 november 2017, 13:33

In 2018 is de voetbal Challenge Day weer beschikbaar voor teams in Nederland. - Foto: KNVB Media

Een goede sfeer op het veld, lekker teamspel, elkaar aanvoelen en veerkracht bij tegenslag. Het zijn elementen die je graag ziet binnen een team. Een voetbal Challenge Day is een middel om deze eigenschappen te bevorderen. Er zijn mogelijkheden om er een te organiseren bij jouw vereniging.

De Challenge Day-methode is in Nederland met name bekend door het televisieprogramma Over de Streep en zorgt voor meer onderling begrip en minder uitsluiting onder jongeren op basisscholen. Het initiatief wordt nu ook in het amateurvoetbal ingezet.

De voetbal Challenge Day zorgt dat de spelers en hun begeleiders elkaar eens op een andere manier ontmoeten

In 2018 is de voetbal Challenge Day weer beschikbaar voor teams in Nederland. Deze workshop is een antwoord op de vraag hoe je nou respect en sportiviteit in je club brengt. Het algehele thema van de dag is; Wat weten we nou eigenlijk van elkaar? Zeeburgia, VV IJsselstein, en FC Groningen gingen al voor.

Elke vereniging heeft zijn eigen cultuur en uitdagingen. Of dat nou betrekking heeft op de sfeer in en rondom het veld of de omgang van de spelers met elkaar. Of in reactie op de clubs waartegen gespeeld wordt. De nieuwe generatie botst soms met de oudere, cultuurverschillen spelen een rol. Communicatie, taalgebruik, normen en waarden, ze lijken soms niet gelijk en dat kan frustreren. Geen club en geen team is hetzelfde, maar iedereen wil uiteindelijk hetzelfde; lekker voetballen.

Leukere sfeer

De voetbal Challenge Day zorgt dat de spelers en hun begeleiders elkaar eens op een andere manier ontmoeten. Op een unieke en speelse wijze leer je elkaar beter kennen en kom je dichter tot elkaar. Het blikveld verschuift. Spelers, trainers en begeleiders doen, iedereen doet mee! Het effect van een Challenge Day is meer gelijkheid, meer openheid, elkaar beter kennen en begrijpen en het beter omgaan met feedback en kritiek. En dat zorgt weer voor een leukere sfeer én een beter teamspel.

Is jouw vereniging geïnteresseerd in een Challenge Day? Of wil je meer informatie? Kijk op www.challengedaynederland.nl of stuur een mail.

Challenge Day Nederland

Sportiviteit en respect Sportiviteit en respect Voetbal is een fantastische sport waar miljoenen mensen in Nederland van houden. Met z’n allen dragen we de verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit zo blijft.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen