Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kom met jouw club in actie voor het vrouwenhart

KNVB Media
KNVB Media
13 september 2017, 16:10

Lieke Martens erkent het belang van onderzoek naar hartproblemen bij vrouwen - Foto: KNVB Media

Na de succesvolle zomer voor het vrouwenvoetbal, zet de Hartstichting, partner van de KNVB, vrouwen opnieuw in de schijnwerpers. In de maand september roept de Hartstichting verenigingen op om in actie te komen voor het vrouwenhart.

Hartproblemen bij vrouwen zijn vaak vager dan bij mannen. Met de huidige tests zien artsen hartproblemen bij vrouwen soms over het hoofd. De Hartstichting wil samen met onderzoekers zorgen dat vrouwen altijd de juiste diagnose krijgen, zodat we vrouwenlevens kunnen redden. 

Ik hoop dat er met meer onderzoek voor vrouwen ook sneller de juiste diagnose gesteld kan worden

Kom tijdens de maand van het vrouwenhart met de vereniging in actie en steun levensreddend onderzoek. Clubs kunnen denken aan:

  • Het neerzetten van een fooienpot op de bar in de maand september.
  • Trek tijdens een wedstrijd iets roods aan, maak hier een toffe foto van en deel deze met #dressredday op Facebook of Twitter.
  • Plaats het onderstaande bericht (voorbeeld) op uw website, social kanalen of intranet van uw vereniging:

In de maand september komen wij samen met de Hartstichting in actie voor het vrouwenhart. Hartproblemen bij vrouwen zijn vaak vager dan bij mannen en met de huidige tests zien artsen hartproblemen bij vrouwen soms over het hoofd. Met de Hartstichting steunen wij onderzoek naar een test zodat vrouwen altijd de juiste diagnose krijgen. Help je mee? Sms ‘HART’ naar 4333 en doneer 3 euro voor het vrouwenhart.

'Goed onderzoek cruciaal'

    Ook Lieke Martens erkent het belang van onderzoek naar hartproblemen bij vrouwen. ‘Helaas kampt(e) een aantal van mijn familieleden met hartproblemen en weet ik dat goed onderzoek cruciaal is. Ik hoop dan ook dat er met meer onderzoek voor vrouwen ook sneller de juiste diagnose gesteld kan worden en steun daarom van harte deze actie van de Hartstichting.’

    Hartstichting Hartstichting Inspiratie opdoen of geld doneren kan op de website van de Hartstichting

    Gerelateerd nieuws

    Laatste artikelen