De optimale voorbereiding van VV Limmen op het mDWF

KNVB Media
KNVB Media
7 september 2017, 10:39

De scheidsrechters van VV Limmen luisteren geboeid naar de uitleg van Henk Nuijens. - Foto: KNVB Media

De invoering van het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) kon niet misgaan bij VV Limmen. De club had alle betrokkenen via twee informatie-avonden dusdanig goed ingelicht dat iedereen precies de werking van de KNVB Wedstrijdzaken app kende.

Henk Nuijens begeleidt de invoering van het mDWF bij de club. De scheidsrechterscoördinator verzamelde eerst zelf alle informatie en deelde zijn kennis vervolgens met de clubleden. “Toen ik hoorde van de invoering ben ik mij er direct in gaan verdiepen. Ik ben eerst naar de informatie-avond in Amsterdam geweest en heb toen alle informatie die ik heb meegekregen en alles op KNVB Assist uitgebreid bestudeerd. Zo heb ik alle filmpjes stapsgewijs bekeken en tussendoor steeds het beeld stilgezet. Ik was direct enthousiast over de werking.”

Daarna was het zaak om de rest van de club in te lichten. “Ik heb eerst een avond voor scheidsrechters georganiseerd. Op dezelfde manier waarop ik zelf de werking van de app heb geleerd, heb ik het uitgelegd aan de scheidsrechters. Op een groot scherm heb ik de filmpjes laten zien, steeds stilgezet en alles stapsgewijs behandeld. In een uur tijd waren we er doorheen. Vragen waren er nauwelijks. De uitleg was zo duidelijk dat iedereen alles snapte.”

Met dank aan Henk Nuijens verliep de invoering van het mDWF gesmeerd bij VV Limmen.

Grote opkomst

De vrijdag voor de invoering had Nuijens ook de aanvoerders en coaches uitgenodigd voor een soortgelijke avond. “De opkomst was groot. Van bijna elk team was iemand afgevaardigd. Ook nu was direct na mijn uitleg alles duidelijk. Omdat ik voor de app ook de rechten van wedstrijdsecretaris heb, liep iedereen na afloop bij mij langs zodat ik de teammanagers kon aanwijzen in Sportlink Club. We waren helemaal klaar voor het weekend.”

Dit bleek ook. Bij alle teams van VV Limmen verliep het invullen van het mDWF probleemloos. Desondanks had Nuijens een druk weekend. Desondanks had Nuijens een druk weekend. “Ik was de hele zaterdag in het wedstrijdsecretariaat om mogelijke problemen op te lossen en waar nodig te helpen met het mobiele digitale wedstrijdformulier. Dat bleek de juiste keuze. Andere clubs bleken niet zo goed voorbereid als wij. Ik heb bijna alle teams geholpen met invoeren en koppelen. Ook heb ik de scheidsrechters begeleid met de visuele spelerscontrole op het veld. Het was een druk, maar wel succesvol weekend. Iedereen die ik na afloop van de club heb gesproken was enthousiast over de werking van de app.”

Uitwedstrijden

Ook voor de teams die een uitwedstrijd hadden gespeeld, verliep de invoering zonder problemen. “Ook zij merkten dat niet iedereen zo goed was voorbereid als wij. Sommige clubs hadden nog de grootste moeite met de app. Omdat onze leden wel alles wisten, konden zij de tegenstander helpen. Zo is het bij alle wedstrijden gelukt.”

Alle betrokkenen bij VV Limmen zijn enthousiast over het mDWF.

In de week die volgde kwamen er geen vragen over de app meer binnen bij Nuijens. “Een goed teken. Dat betekent dat iedereen precies weet hoe de app werkt. Ik hoef onze eigen teams komend weekend dan ook niet meer te helpen. Ik ben voor de zekerheid wel op de club aanwezig om een helpende hand te bieden. Vermoedelijk is dit alleen nodig voor de bezoekende clubs.”

Vliegende start Wedstrijdzaken-app en nieuwe pupillenvormenLees het artikel. Veelgestelde vragen mDWFInclusief antwoorden.Ondersteuning Wedstrijdzaken-appAlles over de Wedstrijdzaken-app.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven