Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB breidt pilot VoetbalTV uit bij meerdere verenigingen

KNVB Media
KNVB Media
31 augustus 2017, 12:28

KNVB breidt pilot VoetbalTV uit bij meerdere verenigingen. - Foto: KNVB Media

De pilot voor VoetbalTV is met succes afgesloten. Technisch is het haalbaar gebleken om met slimme camera’s wedstrijden in het amateurvoetbal volautomatisch te registreren en live op een platform uit te zenden. Als volgende stap gaat de KNVB VoetbalTV nu bij meerdere verenigingen uitrollen.

Uniek aan het videosysteem van VoetbalTV is de zogenaamde ‘virtual director’, waarmee op basis van beeldherkenningsoftware hoogwaardige beelden van wedstrijden worden gemaakt. De wedstrijden worden live gestreamd. Daarnaast kunnen voetballers, trainers en supporters direct na hun wedstrijd beelden van de wedstrijd, zoals acties en doelpunten, terugkijken. De KNVB wil met VoetbalTV het spelplezier voor amateurvoetballers, ook ná de wedstrijd, vergroten.

Pilot goed ontvangen

Voetballers, trainers en supporters kunnen direct na hun wedstrijd beelden van de wedstrijd, zoals acties en doelpunten, terugkijken

In het voorjaar is de pilot voor VoetbalTV van start gegaan bij vijf amateurverenigingen: Smitshoek, sv Hoek, AFC, WV HEDW en Beek Vooruit. De eerste reacties zijn positief en het initiatief wordt goed ontvangen. Veel andere verenigingen - en ook technische leveranciers - hebben aangegeven interesse te hebben in VoetbalTV. Daarom heeft de KNVB besloten de pilot verder te ontwikkelen en meerdere verenigingen erbij te betrekken.

De eerste wedstrijden zijn in de loop van dit seizoen live te volgen via www.voetbalTV.nl. VoetbalTV zal dit seizoen bij steeds meer verenigingen worden gestart. De verwachting is dat we tegen het einde van het seizoen tussen de 50 en 100 verenigingen bij de verdere uitrol kunnen betrekken. De clubs die zich als eerste voor dit project hebben aangemeld, komen ook als eerste in aanmerking voor de implementatie van VoetbalTV.

VoetbalTV-platform

De komende maanden wordt – samen met leveranciers en partners - verder gebouwd aan het VoetbalTV-platform, waarop de beelden en videoregistraties straks te zien zullen zijn. Door middel van een eigen inlog wordt het dan mogelijk de beelden van jouw vereniging te bekijken. Hierover volgt later meer informatie. Verenigingen die vragen hebben, kunnen contact opnemen met de KNVB via info@voetbaltv.nl.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen