Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jan Dirk van der Zee overhandigt inspiratie voor gemeenteraadsverkiezingen

KNVB Media
KNVB Media
29 juni 2017, 12:36

Wethouder Hans Buijtelaar ontving het E-zine van Jan Dirk van der Zee. - Foto: KNVB Media

“Sporten levert een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan een dorp of stad. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Zonder de inzet van de gemeente is dat niet mogelijk.” Die boodschap stond centraal tijdens het bezoek dat Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, dinsdagavond 27 juni bracht aan de gemeenteraad en het college van B&W van Amersfoort.

Kijk nu eens niet naar wat sport de gemeente kost, maar wat het de gemeente allemaal kan opleveren

Van der Zee was in Amersfoort, de stad waar hij zelf woont, om namens NOC*NCF en de KNVB de E-zine ‘Investeren en meedoen’ onder de aandacht te brengen, het manifest dat een week eerder verspreid werd onder alle gemeenteraadsleden van heel Nederland. Via de E-zine worden alle lokale politieke partijen geïnspireerd om de maatschappelijke kracht van sport op te nemen in hun verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Plezier, welzijn en levensgeluk

“Vaak spreekt u hier in de gemeenteraad pas over sport als het geld kost. Een nieuw veld of accommodatie? Een nieuw clubhuis? Problemen met de vrijwilligersbezetting? Maar kijk nu eens niet naar wat sport de gemeente kost, maar wat het de gemeente allemaal kan opleveren. Sport draagt zoveel bij aan mooie doelen in deze gemeente. Ik geloof in de kracht van sport en de (politieke) kansen die de sport voor deze gemeente biedt”, zo hield Van der Zee zijn gehoor voor.

Jan Dirk van der Zee: 'Ik geloof in de kracht van sport en de (politieke) kansen die de sport voor deze gemeente biedt'.

“Een actieve deelname aan sport draagt bij aan de gezondheid en talentontwikkeling van mensen, maar ook aan het plezier, welzijn en levensgeluk in deze gemeente. Kijk naar de opbrengsten van uw lokale club of sportvereniging aan het dagelijkse werk van uw gemeente op allerlei andere terreinen”, vervolgde hij. “Vorming van de jeugd, sociale binding in de buurt en een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Binding met je club, met je teamgenoten. Samen leren spelen en leren omgaan met winnen en verliezen.”

Amersfoort kiest voor talentontwikkeling

Amersfoort heeft een sportcampagneteam met onder meer vertegenwoordigers vanuit de honderd verschillende sportverenigingen uit de stad. De Amersfoortse Sportfederatie is al druk bezig met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Het doel is om zoveel mogelijk Amersfoorters te laten genieten van sport en talent de kansen te geven om zich verder te ontwikkelen. Dit willen ze realiseren door optimale sportomstandigheden voor iedereen in Amersfoort te creëren, door meedoen en verbinding te faciliteren en ruimte te geven aan ondernemende en sterke clubs in de gemeente.

Na afloop overhandigde Van der Zee de gemeenteraadsleden en het college een shirt met daarop Amersfoort ’18, een verwijzing naar de gemeenteraadsverkiezingen die volgend jaar op 21 maart worden gehouden. Naast het shirt nam hij ook een aantal ballen mee. “Omdat”, zo zei Van der Zee, “je gewoon overal een balletje moet kunnen hooghouden”. 

Gemeenteraadsverkiezingen Gemeenteraadsverkiezingen Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een mooie kans om voetbal in de verschillende gemeenten op de politieke agenda te zetten. Lees er hier meer over.

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen