Wanneer ben je 'vastgespeeld'?

KNVB Media
KNVB Media
8 februari, 14:52

Hoeveel wedstrijden mag een voetballer in een hoger elftal meedoen voordat deze is vastgespeeld? - Foto: KNVB Media

De periode waarin voetballers zich kunnen 'vastspelen' breekt weer aan. De KNVB ontvangt geregeld vragen over de speelgerechtigdheid van een speler. Hoeveel wedstrijden mag een voetballer in een hoger elftal meedoen voordat deze is vastgespeeld?

Op KNVB ASSIST is alle informatie te vinden over de speelrechtigdheid van een speler in de A- en B-categorie. Ook de regels voor Beloftenelftallen uitkomend in de Tweede en Derde divisie staat hier vermeld. Bekijk hiervoor onderstaande pagina.

SpeelgerechtigheidEr zijn regels verbonden aan de speelgerechtigdheid van een voetballer. Voor elke categorie gelden andere regels.

Sportlink Club

In Sportlink Club is deze informatie te zien via Wedstrijdzaken - Teams. Klik op het betreffende team/elftal en kies rechtsonder voor 'team-spelersstatistieken'. Kies bij speltype voor 'veldvoetbal competitie' en klik op het vergrootglas. Het kan zijn dat namen dubbel vermeld worden, klik dan nog een keer op het vergrootglas. Let op! Activeer de kolom 'wedstrijden met speeltijd'. Dit kan via het icoontje 'kolommen wijzigen'. Alleen de spelers die in het bondsteam staan, worden geteld. Advies: zet incidentele spelers ook in het bondsteam. Aan de spelersstatistieken kunnen geen rechten ontleend worden.

SportlinkIn het Sportlink Club Support Center staat meer informatie vermeld.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven