Sluitingstermijn overschrijvingen en aanvragen snipperdag

KNVB Media
KNVB Media
16 februari, 16:00

Spelers kunnen nog tot en met vrijdag 2 maart 2017 23.59 uur overschrijving aanvragen. - Foto: KNVB Media

De overschrijvingstermijn voor alle amateurvoetballers sluit dit seizoen op vrijdag 2 maart. Voor het aanvragen van een snipperdag geldt een uiterste datum van 3 (zaterdagvoetbal) en 4 maart (zondagvoetbal). Hieronder staat alle specifieke informatie vermeld.

Overschrijvingen

Na de eerste vrijdag van de maand maart sluit de overschrijvingstermijn voor alle spelers. Dat betekent dat senioren en jeugdspelers nog tot en met vrijdag 2 maart 2018 23.59 uur overschrijving kunnen aanvragen van categorie B naar B of van categorie A naar B (zonder dispensatie, met wederzijds goedvinden).

Ook dispensatie-overschrijvingen (categorie A naar A) kunnen tot en met vrijdag 2 maart 2018 23.59 worden ingediend. De documenten betreffende de dispensaties dienen ook uiterlijk 2 maart 2018 23.59 uur bij ons binnen te zijn. Deze kunnen per e-mail worden gestuurd naar de afdeling overschrijvingen.

Nationale overschrijvingen

Alle overschrijvingsverzoeken die de KNVB bereiken na 2 maart 23.59 uur worden gezien als een verzoek tot overschrijving voor seizoen 2018/’19. 

LET OP: Voor alle spelers die nog wedstrijden spelen na 2 maart 2018 en een overschrijving aanvragen geldt: deze spelers kunnen bij een aanvraag van overschrijving, door de te verlatend vereniging nog niet worden afgemeld. De afmelding kan pas plaatsvinden na de laatst gespeelde wedstrijd van dit seizoen. 

Nationale overschrijvingenLees meer informatie over nationale overschrijvingen in het amateurvoetbal.

Verzoeken tot vrijstelling (snipperdagen)

In de categorie B veldvoetbal is het per seizoen mogelijk per elftal/team voor één wedstrijd een snipperdag aan te vragen. Deze aanvragen worden in de periode van start competitie tot en met het eerste volledige weekend van de maand maart verleend voor wedstrijden die in die periode zijn vastgesteld.

Een snipperdagverzoek moet uiterlijk op dinsdag 12.00 uur op het betreffende steunpunt binnen zijn. Voor dit seizoen worden snipperdagverzoeken dus verleend tot en met het weekend van 3 en 4 maart 2018.

Verplaatsen van wedstrijden in tijd

Verenigingen kunnen tot acht dagen voor de wedstrijd via de accommodatiebezetting van Sportlink eenzijdig de aanvangstijd aanpassen (zie ook paragraaf 3.5 Aanvangstijden van het Handboek competitiezaken amateurvoetbal). De deadline wordt ook in de accommodatiebezetting bij de betreffende wedstrijd vermeld.

Dit geldt voor alle wedstrijden in de categorie B. Alle betrokkenen krijgen nadien via de wedstrijdwijzigingen hiervan bericht. Binnen de acht dagen kan een wedstrijd alleen worden verplaatst in onderling overleg en met goedvinden van de competitieleider. Het verplaatsen van een wedstrijd telt niet mee als snipperdag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven