Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB: uitkomsten onderzoek RIVM worden niet weerlegd

KNVB Media
KNVB Media
16 februari 2017, 9:16

Woensdag 15 februari besteedde Zembla opnieuw aandacht aan kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. - Foto: KNVB Media

In een uitzending van televisieprogramma Zembla is woensdag 15 februari opnieuw aandacht besteed aan kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. Daarover publiceerde het RIVM in december dat het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar is.

De veiligheid en gezondheid van onze leden is van groot belang. De KNVB was daarom blij met de opdracht van de minister van VWS aan het RIVM in oktober 2016 om extra onderzoek te doen naar eventuele gezondheidsrisico’s van spelen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. Dat nader onderzoek was wat ons betreft nodig.

Onafhankelijke klankbordgroep

Het onderzoek van het RIVM heeft uitgewezen dat het veilig is om op kunstgrasvelden te sporten. We hebben daarbij begrepen van de onafhankelijke wetenschappelijke klankbordgroep dat het RIVM-onderzoek en de uitkomsten de wetenschappelijke toets de kritiek kunnen doorstaan.

Naar aanleiding van de uitzending van Zembla heeft de KNVB contact gehad met RIVM. Gebleken is dat de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM niet worden weerlegd door de inzichten die in uitzending van Zembla worden getoond. Dat betekent dat de conclusie blijft staan dat het veilig is om te sporten op kunstgrasvelden. 

Dossier rubbergranulaat kunstgras Dossier rubbergranulaat kunstgras Bekijk hier het complete dossier over rubbergranulaat in kunstgras.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen