Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VVK Groningen Helderste voetbalclub van Nederland

KNVB Media
KNVB Media
6 juni 2016, 11:32

VVK Groningen is de beste voetbalclub in de Blijf Helder-campagne. - Foto:

De Helderste voetbalclub van Nederland komt uit Groningen. VVK kwam in de campagne Blijf Helder, een initiatief van Heineken en NOC*NSF, als beste voetbalclub naar voren als het gaat om een verantwoord alcoholbeleid in de kantine. De hoofdprijs, twee tickets voor de Olympische Spelen in Rio, ging echter naar de Amsterdamse hockeyvereniging AH&BC.

VVK scoorde goed toen het gerapporteerd werd door een mystery visitor. Tijdens het bezoek vielen ook de diverse uitingen over een verantwoord gebruik van alcohol, zoals posters en bierviltjes, in het oog. Voorzitter Rick van der Veen ziet VVK naar eigen zeggen nog als een ‘echte vereniging’. “Leden letten en passen nog op elkaar. Daarmee zijn wij onderscheidend. Bestelt iemand een biertje die dat eigenlijk niet mag doen, dan wordt daar door de leden iets van gezegd. Ook onze barmannen en –vrouwen kijken ‘over de bar heen’. Wij hebben de luxe dat onze barmensen vrijwilligers zijn die al jaren bij de club betrokken zijn en dus weten hoe je het beste om kunt gaan met het schenken van alcohol."

Desondanks vindt Van der Veen dat amateurvoetbal en het drinken van een biertje goed samengaan. “Een biertje in de kantine na afloop van een wedstrijd hoort erbij. Als er maar op een verstandig manier mee om wordt gegaan. En mocht iemand toch eens iets teveel hebben gedronken, dan zijn wij er om voor deze persoon een taxi te bestellen. Want ook dat hoort bij een echte vereniging.”

Behalve VVK en AH&BC vielen ook tennisclub OLTC, korfbalvereniging DKC en handbalvereniging KRAS/Volendam (overige sporten) in de prijzen in hun categorie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen