KNVB ASSIST: Het nieuwe kennisplatform voor amateurclubs

KNVB Media
KNVB Media
15 februari 2016, 10:18

Foto: KNVB Media

In een steeds sneller veranderende omgeving is het makkelijk verkrijgen van kennis voor amateurverenigingen essentieel. Die informatie is al aanwezig bij de KNVB en clubs, maar vaak persoonsgebonden of lastig te vinden. Om deze kennis makkelijker en sneller te kunnen delen, introduceert de KNVB een nieuw on- en offline kennisplatform: KNVB ASSIST.

Binnen het online-gedeelte vormen succesvolle praktijkverhalen en informatievoorziening de basis voor nieuwe ideeën. Deze ideeën worden onder andere op kennisbijeenkomsten gepresenteerd en zorgen voor inspirerende ontmoetingen tussen clubbestuurders.

Makkelijk informatie vinden

KNVB ASSIST is een centrale plaats voor informatie, waar een bestuurder of coördinator van een amateurvereniging mee te maken krijgt. Dit zijn thema’s zoals vrijwilligersbeleid, ledenwerving en –behoud en financieel en accommodatiebeleid. Naast praktische informatie van de KNVB zijn er ook goede praktijkvoorbeelden van andere clubs te vinden. Nieuw is de zoekfunctie voor verenigingsondersteuning. Door het invullen van de verenigingsnaam komt men direct terecht bij de contactpersonen (zoals verenigingsondersteuners en Technisch Jeugdcoördinatoren) voor de regio waar de club actief is.

Elkaar ontmoeten

Naast deze digitale ondersteuning op maat, organiseert de KNVB - in samenwerking met kennispartners ING, ARAG, Amstel en Sligro - ook 'live' ontmoetingen tussen verenigingsbestuurders. Denk hierbij aan het landelijke Kenniscongres aan het begin van elk seizoen en de KNVB Kennisavonden, die op dit moment door het hele land plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomsten komen dezelfde onderwerpen aan de orde als op de website. Door met experts en andere clubbestuurders in gesprek te gaan doen verenigingsbestuurders waardevolle kennis op, die ze daarna toe kunnen passen bij hun eigen club. De combinatie van een online platform en kennisbijeenkomsten maakt KNVB ASSIST tot een multimediaal kennisplatform, waar inspireren en ontmoeten centraal staan.

Nieuwsgierig? Ga naar KNVB.nl/Assist

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven