Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Avanti ’31 loopt voorop met Respectprijs

KNVB Media
KNVB Media
16 juli 2014, 12:03

De dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen zette het bestuur van s.v. Avanti’31 aan het denken. De club wilde graag zelf iets ondernemen op het gebied van respect op en rond het voetbalveld. - Foto: KNVB Media

De dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen zette het bestuur van s.v. Avanti’31 aan het denken. De club wilde graag zelf iets ondernemen op het gebied van respect op en rond het voetbalveld. Deze gedachte resulteerde in de uitreiking van de jaarlijkse Respectsprijs door de Supportersvereniging van de club. Bestuurslid Wil Welvaarts legt uit.

"Wij reiken al jaren sportiviteitsprijzen uit op de club. Uit elk team komt één winnaar. Het is vaak de teamleider die een speler nomineert, omdat hij zich netjes heeft gedragen, trouw komt trainen en nooit moeilijk heeft gedaan. Dit jaar is daar de Respectprijs bijgekomen. Vanaf afgelopen seizoen krijgt het clublid dat zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de club, en daarmee het thema respect op een hoger plan tilt, deze prijs. Voor hem of haar ligt een replica klaar van het kunstwerk ‘Ben stoer, wees sportief, toon respect’ van lokale kunstenaar Twan van de Vorstenbosch, waarbij letterlijk de handen ineen worden geslagen. Het kunstwerk staat op een prominente plaats in de kantine.

Opleiden

Mark van der Heijden en Roy van der Steen hebben dit jaar de prijs gekregen. Zij zijn sinds anderhalf jaar bezig met het opleiden en begeleiden van jeugdige scheidsrechters binnen de club. Wij verplichten alle C-junioren om één keer per jaar een wedstrijd te fluiten bij de F- of E-pupillen. Mark en Roy zorgen voor de ondersteuning. Het plan is dat voor de wedstrijd tegen de tegenstander en begeleiders wordt uitgelegd dat de scheidsrechter in opleiding is. Wij vragen hiervoor begrip. De meesten kunnen dat vervolgens wel opbrengen.

Achteraf wordt de wedstrijd geëvalueerd en kunnen de jongens zelf aangeven of ze in het vervolg willen blijven fluiten. Een aantal zegt hier ‘ja’ op. Dit heeft alsresultaat dat we een grotere aanwas van scheidsrechters hebben. Bovendien kweken we bij de jongens ook begrip voor de scheidsrechter in hun wedstrijden. Zij beseffen immers hoe moeilijk het is om een wedstrijd te leiden.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen