Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

SCO/TOFS: Alles voor het goede doel

KNVB Media
KNVB Media
11 juli 2015, 20:54

Het 'zeuvende' van SCO/TOFS organiseert naast een voetbalquiz en een feestavond ook een mini-veldtoernooi als de competitie is afgelopen. - Foto: KNVB Media

Er zijn bij elke vereniging elftallen die net iets meer betrokken zijn dan anderen. Het 'zeuvende' van SCO/TOFS uit Oosterhout is zo'n elftal. Een hechte vriendenclub die van alles voor de club organiseert om te helpen. Naast een voetbalquiz en een feestavond ook een mini-veldtoernooi als de competitie is afgelopen.

Het wordt de derde editie dit jaar, maar het mini-veldtoernooi is nu al een begrip in de regio Oosterhout. Oorspronkelijk was het toernooi bedoeld om sponsoren te werven voor de club. Zeuven nam deel aan het televisieprogramma Leven als een prof en maakte die deelname bijzonder door aan elk doelpunt dat seizoen een bedrag te koppelen bestemd voor Spieren voor Spieren. Om dat bedrag nog verder te verhogen werd het mini-veldtoernooi bedacht.

Little dreams

Ook van deze derde editie gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel, stichting Little dreams. Door deze koppeling wordt het gemakkelijker om sponsoren te werven en door veel sponsoren wordt het goede doel beter geholpen. Het overige deel van het inschrijfgeld van de teams gaat op aan de barbecue voor elke deelnemer en de afsluitende feestavond met diverse optredende artiesten. In totaal nemen 32 teams deel aan het toernooi. Velen doen het echt voor de gezelligheid, het samen zijn en het feestje na afloop. De barbecues worden ontstoken op het moment dat de finale begint. Na afloop krijgt ieder team een eigen schaal met vlees en kan het feest beginnen.

Het mini-veldtoernooi van SCO/TOFS is een sterk bezet eendaags toernooi dat wordt gespeeld op een kwart veld met doelen van 3x2 meter, 5 tegen 5 volgens de zaalvoetbalregels. De deelnemers zijn verdeeld in 4 poules. Het toernooi is gekwalificeerd als het beste toernooi in de regio en elk jaar wordt er wel weer iets nieuws aan toegevoegd. Nieuw dit jaar zijn de springkussens voor de kinderen, het schminken en de realtime scores op de televisieschermen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen