Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Als FC Meppel iets doet, dan doet ze het goed

KNVB Media
KNVB Media
20 oktober 2015, 10:45

Om het 85-jarig jubileum een extra feestelijk tintje te geven organiseert FC Meppel een zomeravondreeks. - Foto: KNVB Media

Als je 85 jaar bestaat, dan is dat reden voor een feestje. Om de viering een extra feestelijk tintje te geven organiseert FC Meppel een zomeravondreeks. En als ze bij FC Meppel iets doen, dan doen ze het goed. Er wordt in totaal twaalf avonden lang gevoetbald, met op de laatste avond een knalfeest om het jubileum te vieren.

FC Meppel kent al jaren een toenemende vraag onder senioren om door te mogen trainen in juni. Het jubileumjaar is een uitgelezen mogelijkheid om hieraan gehoor te geven.

Nieuw draaiboek

De voorzitter vroeg Frans Schrotenboer om de organisatie op zich te nemen. In november is Frans met nog twee leden begonnen met een draaiboek. Omdat het voor de drie organisatoren allemaal nieuw was, moest er veel worden uitgezocht, zoals veldschema's, scheidsrechters en vrijwilligers. Het stappenplan van de KNVB vormde een goede basis. Het zomeravondvoetbal FC Meppel is verdeeld over vier weken en elke week wordt er op drie avonden gevoetbald. Op dinsdag door senioren recreatief, op woensdag door dames en op donderdag door senioren, maar dan prestatief. Elke avond kent twee poules van maximaal acht teams. Op de slotavond, vrijdag 26 juni wordt er per poule een prijs uitgereikt. Er wordt gespeeld op half veld, 7x7 met pupillengoals. Om al deze wedstrijden mogelijk te maken, wordt er ook van het kunstgrasveld van MSC gebruik gemaakt.

Ondanks dat de reeks nog niet is begonnen, heeft Frans al zoveel positieve reacties ontvangen dat hij nu al weet dat dit initiatief volgend jaar een vervolg gaat krijgen. "Het is mooi om te zien dat dit soort activiteiten mensen verbindt', aldus Frans. "Het is ook voor niet-leden en er zijn al heel veel aanmeldingen van de andere twee verenigingen in Meppel, maar ook uit bijvoorbeeld Zwolle. Dat gaan we op de avonden zelf ook stimuleren, met een hapje, een drankje en leuke muziek."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen