Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Maak de administratie compleet; registreer e-mailadressen van alle leden

KNVB Media
KNVB Media
20 september, 11:24

De communicatie over tuchtrechtelijke beslissingen aan de verenigingsleden verloopt alleen per e-mail - Foto: KNVB Media

Amateurverenigingen opgelet: zorg - mits nog niet gedaan - zo snel mogelijk voor registratie van de e-mailadressen van alle leden. Hoe beter de club zijn administratie op orde heeft, hoe gerichter zij en de KNVB de leden kan bereiken met belangrijke informatie.

Denk bijvoorbeeld aan de tuchtrechtelijke beslissingen. Sinds het seizoen 2014/’15 verloopt de communicatie over tuchtrechtelijke beslissingen aan de verenigingsleden per e-mail.

Het verzamelen en laten registreren van deze e-mailadressen voorkomt dat de vereniging haar leden gedurende het seizoen constant zelf moet informeren over lopende tuchtzaken. Bovendien verkleint dit de kans dat het lid niet tijdig wordt geïnformeerd en daardoor mogelijk een tuchtrechtelijke mededeling negeert. Dit laatste kan leiden tot nieuwe tuchtrechtelijk consequenties, bijvoorbeeld als een speler ongerechtigd heeft deelgenomen aan een wedstrijd waarvoor hij is uitgesloten.

Rechtstreeks in Sportlink Club

Het is een recht om als individueel lid rechtstreeks geïnformeerd te worden over een tuchtrechtelijke beslissing, maar dit recht vervalt als er geen correct e-mailadres is aangeleverd. De reglementen zijn hier ook op aangepast. Als het e-mailadres ontbreekt, ontvangt alléén de vereniging de mededeling en moet zij de inhoud van dit bericht tijdig doorgeven aan het individuele lid. Het is dus nogmaals in het belang van de vereniging om de e-mailadressen van haar leden in Sportlink Club te registreren.

Voordelen

Het in kaart hebben en registreren van de e-mailadressen van de leden biedt clubs overigens veel bijkomende voordelen. Via Sportlink Club kunnen verenigingen zo heel eenvoudig met hun leden communiceren, ook over alle andere (club)onderwerpen. De automatisering bespaart de vereniging bovendien structureel werk en tijd. Daarnaast kan een lid met een juist vastgesteld emailadres zich registreren voor een KNVB-account. Met een KNVB-account kun je inloggen op een groot aantal websites en apps van de KNVB, zoals voetbal.nl en de Wedstrijdzaken-app.

KNVB account KNVB account Bekijk hier meer informatie over het KNVB-account.

Digitale informatievoorziening is sowieso haast onmisbaar en zowel voor elftal/team en vereniging als speler, aanvoerder en/of andere individuele betrokkene is en blijft het belangrijk goed geïnformeerd te zijn over lopende tuchtzaken. De KNVB kan verenigingen hierbij ontlasten door tuchtrechtelijke beslissingen ook aan het betrokken lid digitaal toe te zenden.

In deze video wordt uitgelegd hoe je eenvoudig emailadressen kunt wijzigen in Sportlink Club.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen