Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Pilot vernieuwde spelregels in Noord en West I voor JO13-competitie

KNVB Media
KNVB Media
4 augustus 2022, 15:31

In totaal doen er bijna 900 teams mee aan de pilot voor de JO13-competitie. - Foto: KNVB Media

De pilot met nieuwe spelregels voor de JO13-competitie (categorie B) in de districten Noord en West I gaat in het weekend van 3 en 4 september van start. In totaal doen er bijna 900 teams mee aan de pilot. Hieronder vind je alle informatie die je vooraf nodig hebt.

De KNVB zet zich in voor een (veilige) omgeving waar spelers/speelsters met plezier (steeds) beter leren voetballen. Daarnaast willen we graag dat het voetbal zo aantrekkelijk, sportief en eerlijk mogelijk wordt gespeeld. Nieuwe regels dragen daaraan bij. In de categorie B van de JO13-competitie worden in de genoemde de districten de zelfpass, de intrap en het indribbelen, de tijdstraf en het vliegend wisselen ingevoerd.

Alles over de pilot Alles over de pilot De pilot start in het seizoen 2022/'23 in de districten Noord en West 1. Hier is alle informatie rondom de pilot te vinden.

Hoe verspreid je de informatie?

Voor clubs is het belangrijk om de informatie te delen met de spelers, ouders en verzorgers, trainers, scheidsrechter en andere betrokkenen. Je kunt alvast de volgende stappen nemen:

  • Deel de video en infographic vanuit de vereniging in appgroepen met trainers, coaches en verenigingsscheidsrechters. En laat trainers deze binnen eventuele elftal appgroepen delen met ouders en spelers.
  • Speelt een JO13-elftal dat te maken heeft met de vernieuwde spelregels een oefenwedstrijd? Spreek dan met de tegenstander af om alvast volgens de vernieuwde spelregels te voetballen. Hierdoor kunnen de teams eraan wennen.
  • Zorg dat bij de betreffende elftallen de bondsteams in Sportlink Club volledig zijn gevuld met de juiste spelers, trainer(s) en teammanager.

KNVB Contact

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen