Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spelregelwijzigingen zaalvoetbal voor het seizoen 2021/’22

KNVB Media
KNVB Media
1 september, 11:15

Sinds 1 september zijn er nieuwe spelregels van kracht in het zaalvoetbal. - Foto: KNVB Media

De UEFA heeft voor aanvang van het seizoen 2021/'22 enkele wijzigingen doorgevoerd in de spelregels voor het zaalvoetbal. Sinds 1 september zijn deze nieuwe spelregels van kracht voor het zaalvoetbal in Nederland. In onderstaande tekst lichten we de belangrijkste wijzigingen uit.

  • Hands

Er is een verduidelijking ingevoerd met betrekking tot de handsbal. Wanneer wordt er wel of geen hands gemaakt door een speler? Voor het bepalen van overtredingen met betrekking tot hands is de bovengrens van de arm in lijn met de onderkant van de oksel.

  • Scheidsrechtersbal

Wordt een scheidsrechtersbal toegekend aan de aanvallende partij terwijl de bal in het strafschopgebied is van de verdedigende partij, dan wordt de scheidsrechtersbal genomen op de 6-meterlijn. Alle andere spelers bevinden zich op minimaal twee meter afstand.

  • Intrap

Voor het nemen van een intrap is het slechts aan één speler (nemer) toegestaan om zich buiten het veld te bevinden. Met andere woorden: op het moment van trappen mogen er niet twee spelers van hetzelfde team buiten het veld staan.

  • Hoekschop

Voor het nemen van een hoekschop is het slechts aan één speler (nemer) toegestaan om zich buiten het veld te bevinden. Met andere woorden: op het moment van trappen mogen er niet twee spelers van hetzelfde team buiten het veld staan.

Bekijk hieronder de spelregelaanvullingen en -wijzigingen in het zaalvoetbal voor het seizoen 2021/’22.

Spelregeldocumenten zaal Spelregeldocumenten zaal Bekijk alle spelregels voor het seizoen 2021/'22.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen