Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Update over indienen van een verzoek tot horizontaal overstappen

KNVB Media
KNVB Media
14 september, 11:26

Een verzoek voor horizontaal overstappen dient uiterlijk donderdag 30 september 2021 bij de KNVB te zijn ingediend. - Foto: KNVB Media

Een eerste elftal mannen senioren (standaardteam) dat uitkomt in de eerste klasse of lager kan met ingang van het seizoen 2022/’23 met behoud van klasse wisselen van speeldag. We noemen dit horizontaal overstappen. In dit bericht tref je een update van verenigingen die al een verzoek hebben ingediend om horizontaal over te stappen.

Voor het horizontaal overstappen zijn de sportieve prestaties in het seizoen 2021/’22 nog steeds van belang. Deze blijven namelijk bepalend voor het niveau waarop een elftal in het seizoen 2022/’23 wordt ingedeeld. Alleen voor de teams die uitkomen in de 1e klasse gelden enkele beperkingen (zie hieronder). 

Verenigingen die van de mogelijkheid tot horizontaal overstappen gebruik willen maken, kunnen hiertoe een verzoek doen. Dit verzoek dient uiterlijk donderdag 30 september 2021 bij de KNVB te zijn ingediend. Een eenmaal ingediend verzoek is definitief en onherroepelijk. Een verzoek dat na 30 september 2021 wordt ontvangen, wordt niet in behandeling genomen.

De verenigingen waarvan we voor 13 september al een verzoek hebben ontvangen, tref je aan in onderstaand overzicht.

Verder is het van belang om te weten dat:

  • Een 1e elftal mannen senioren maximaal 1 keer per 3 seizoenen horizontaal mag overstappen;
  • Een 1e elftal mannen senioren dat uitkomt in de 1e klasse en heeft verzocht om horizontaal over te stappen aan het einde van het seizoen 2021/’22 is uitgesloten van deelname aan de nacompetitie tussen de hoofd- en 1e klasse;
  • Een 1e elftal mannen senioren dat uitkomt in de 1e klasse en heeft verzocht om horizontaal over te stappen aan het einde van het seizoen 2021/’22 is uitgesloten van promotie naar de hoofdklasse.  

Een verzoek tot horizontaal overstappen moet via onderstaand formulier worden ingediend. Dit formulier dient uiterlijk donderdag 30 september 2021 per e-mail te worden verstuurd aan contact@knvb.nl.

Bekijk onderstaand artikel voor meer informatie over horizontaal overstappen.

Horizontaal overstappen van speeldag Horizontaal overstappen van speeldag Lees verder.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen