Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Invoering extra eerste divisiepoule zaalvoetbal in het seizoen 2022/'23

KNVB Media
KNVB Media
4 juni, 12:05

De invoering van een nieuwe derde divisiepoule heeft ook consequenties voor de promotie-/degradatieregeling. - Foto: KNVB Media

In het seizoen 2022/’23 wordt er een verandering doorgevoerd in de competitiestructuur in de top van het zaalvoetbal in Nederland. Het bestuur amateurvoetbal heeft besloten een extra eerste divisiepoule in te voeren. Daarmee komt het aantal eerste divisiepoules vanaf het seizoen 2022/’23 in totaal op drie.

Het bedrijf Hypercube heeft in het seizoen 2019/’20 onderzoek gedaan naar het zaalvoetbal in Nederland. In mei 2020 is een advies gegeven aan het bestuur amateurvoetbal met betrekking tot de optimalisatie van de competitiestructuur in de top van het zaalvoetbal. Vanwege het coronavirus heeft de invoering van de nieuwe structuur wat vertraging opgelopen, maar nu is de volgende stap gezet. Het bestuur amateurvoetbal heeft het advies van Hypercube overgenomen en besloten een derde eerste divisiepoule in te voeren vanaf het seizoen 2022/`23.

Promotie/degradatie

De invoering van een nieuwe derde divisiepoule heeft ook consequenties voor de promotie-/degradatieregeling. Voor het seizoen 2021/’22 komt er een versterkte promotieregeling vanuit de Topklasse richting de eerste divisie.

In de Topklasse A, B, C, E en F promoveren de nummers 1 en 2 van de eindrangschikking rechtstreeks naar de eerste divisie. In de Topklasse D promoveren de nummers 1 t/m 5 rechtstreeks naar de eerste divisie. Via de nacompetitie is er dan nog één plek beschikbaar.

Verplichte promotie voor teams in de Categorie A

Een andere verandering die wordt doorgevoerd, is dat teams die uitkomen in de Categorie A in het seizoen 2021/’22 verplicht zijn te promoveren naar de eerste hoger gelegen klasse.

In onderstaande PDF staat meer informatie over de invoering van een extra poule in de eerste divisie van het zaalvoetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen