Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetbalaanbod Onder 7 in het seizoen 2021/’22

KNVB Media
KNVB Media
28 mei, 9:46

Doel van het nieuwe aanbod is om bij alle verenigingen, voor alle deelnemende kinderen, plezierige en leerzame voetbalactiviteiten te laten plaatsvinden. - Foto: KNVB Media

In het seizoen 2020/’21 hebben zo’n 600 verenigingen deelgenomen aan het vernieuwde voetbalaanbod in de Onder 7-leeftijdscategorie. Dit betrof een aanbod waarbij 4 wedstrijddagen per fase gepland waren en waarin 4 teams (viertallen) op één accommodatie voetbalden in de wedstrijdvorm vier tegen vier. Door het voortijdig afbreken van de competities is slechts 1 fase gespeeld. Het voetbalaanbod voor de Onder 7-categorie gaat er in het seizoen 2021/'22 iets anders uitzien.

Op basis van diverse onderzoeken en verschillende gesprekken met verenigingen worden komend seizoen de volgende verbeteringen toegepast:

  • De speeldagen worden gelijk aan de speeldagen van de andere pupillencategorieën binnen het 4-fasenmodel. Bekijk meer informatie over het 4-fasenmodel.
  • Elke speeldag worden 4 nieuwe teams aan elkaar gekoppeld op één accommodatie om zo iedere speeldag voldoende afwisseling te hebben. Deze teams komen (wellicht) wel nog op een latere speeldag of in een volgende fase terug.
  • Op Voetbal.nl komt een verzameltijd te staan en wordt de accommodatie aangegeven waar die wedstrijddag gespeeld wordt. De verzameltijd is het moment waarop het programma begint.

Inschrijven

Vanaf 1 juni a.s. is het mogelijk om de nieuwe teams in te schrijven voor het seizoen 2021/'22. Uiteraard is het mogelijk om (meerdere) Onder 7-team(s) in te schrijven. Deze teams gaan 4 tegen 4 spelen, met 5 of maximaal 6 spelers per team. Komend seizoen zijn Onder 7-kinderen geboren in 2015. Per team mag 1 speler geboren zijn in 2014.

Ondersteuning verenigingen

Komend seizoen zetten we nog meer in op het ondersteunen van verenigingen, die meedoen aan het Onder 7-voetbalaanbod. Recent hebben we hiervoor een onderzoek uitgezet, welke door iedere deelnemende vereniging nog steeds in te vullen is via deze link.

Op basis van de eerste resultaten gaan we de volgende ondersteuning verzorgen:

  • Een draaiboek voor de exacte invulling van de voetbalactiviteit met 4 teams. (het zgn. ‘4-luik’)
  • Een voetbaldiploma, voor alle deelnemende kinderen, inclusief clublogo.
  • Bijeenkomsten met deelnemende verenigingen, tijdens de start van het seizoen.
  • Communicatiemiddelen met betrekking tot de rol van de coach en ouders.
  • Flyer en/of spelregelboekje voor de coach en ouders.

De komende periode gaan wij verder aan de slag met het uitwerken van de diverse onderdelen van de ondersteuning aan de verenigingen, die deelnemen aan het Onder 7-voetbalaanbod. Daarnaast ontvangen de deelnemende verenigingen nog meer informatie. Doel is om bij alle verenigingen, voor alle deelnemende kinderen, iedere zaterdag superleuke, plezierige en leerzame voetbalactiviteiten te laten plaatsvinden, waarin wij als KNVB graag een inspirerende en ondersteunende rol spelen.

Bij vragen, ideeën of opmerkingen, mag je altijd een e-mail sturen naar het mailadres welpenvoetbal@knvb.nl. Vragen over het inschrijven van de teams voor seizoen 2021/'22, mogen naar KNVB Contact.

KNVB Contact

Voor aanvullende vragen aan de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen