Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers in seizoen 2021/’22 verplicht om scheenbeschermers te dragen

KNVB Media
KNVB Media
14 september, 15:18

In alle door de KNVB georganiseerde competities is het verplicht scheenbeschermers te dragen, zodat spelers zich optimaal kunnen beschermen tegen letsel. - Foto: KNVB Media

Het seizoen 2021/'22 is begonnen en de eerste wedstrijden zijn gespeeld. Voor zaalvoetballers die deelnemen aan door de KNVB georganiseerde wedstrijden is het dit seizoen verplicht scheenbeschermers te dragen. Dit geldt voor alle competities, van de Eredivisie tot aan de Veteranenklasse, vrouwen, mannen en jeugd.

In het seizoen 2021/’22 worden alle door de KNVB georganiseerde wedstrijden gespeeld volgens de ‘Spelregels zaalvoetbal (Futsal)’. Een van de belangrijkste wijzigingen in de spelregels is dat in het nieuwe seizoen alle spelers verplicht zijn scheenbeschermers te dragen tijdens wedstrijden.

Waarom deze aanpassing?

De spelregels in het zaalvoetbal zijn vanaf het begin van dit decennium onderhevig aan veranderingen die op veel vlakken gelijklopen met de spelregels in het veldvoetbal. Er ontstaat door deze verruiming meer kans op contact tussen de spelers. Als KNVB nemen we daarom de verantwoordelijkheid om de spelers te verplichten zich optimaal te beschermen tegen letsel.

Waar moet je rekening mee houden bij het dragen van scheenbeschermers?

Allereerst moet een scheenbeschermer een zekere vorm van bescherming bieden. Het moet dus van zacht materiaal zijn dat de schok van een trap tegen het scheenbeen moet kunnen opvangen. De scheenbeschermer zelf moet daarnaast volledig bedekt zijn door de kousen van de speler/doelverdediger. Dit betekent dat de lage sokken zoals die voorheen vaak werden gedragen door de spelers sinds dit seizoen niet meer toegestaan zijn. Deze sokken zijn vervangen door kousen die de scheenbeschermers geheel bedekken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen