Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Uitwijken naar kunstgras verplicht voor standaardteams

KNVB Media
KNVB Media
12 oktober, 12:07

Vanaf 9 oktober is het verplicht bij een gedeeltelijke afgelasting met het eerste elftal altijd uit te wijken naar het kunstgrasveld. - Foto: KNVB Media

Nu de herfst definitief is ingetreden komt het ook weer vaker voor dat het hoofdveld (natuurgras) niet bespeelbaar is en standaardteams moeten uitwijken naar een (goedgekeurd) kunstgrasveld. Door de druk op het speelschema vanwege de gevolgen van de coronacrisis is het vanaf 9 oktober verplicht om bij een gedeeltelijke afgelasting met het eerste elftal altijd uit te wijken naar het kunstgrasveld. Dit geldt ook voor verenigingen die eerder hebben aangegeven niet van het eigen kunstgrasveld gebruik te maken.

Deze maatregel moet ervoor zorgen dat we - in dit onzekere seizoen - zoveel mogelijk wedstrijden met elkaar kunnen spelen en zo de competities tot een goed einde kunnen brengen.

Deze regeling geldt alleen voor eerste elftallen mannen senioren veldvoetbal en is van toepassing op alle competities van de 1e klassen standaard en lager. Deze regeling geldt ook bij inhaalwedstrijden in de avond, wanneer het betreffende kunstgrasveld beschikt over een lichtinstallatie, en bij een gedeeltelijke afgelasting van bekerwedstrijden.

Voor de landelijke competities (2e/3e Divisies en Hoofdklassen) geldt deze verplichting vooralsnog niet. Meer informatie hierover is terug te vinden in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal, artikel 2.3.8.

Downloads veldvoetbal Downloads veldvoetbal Hieronder vind je alle downloads die betrekking hebben op het veldvoetbal. Uitwijken naar kunstgras Uitwijken naar kunstgras Bekijk hier welke teams wel of niet uitwijken naar kunstgras.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen