Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aanvragen baaldagen vanaf 1 september verplicht via Sportlink

KNVB Media
KNVB Media
27 juli, 15:45

Vanaf 1 september is het voor verenigingen verplicht snipperdagen aan te vragen via Sportlink Club. - Foto: KNVB Media

Sinds het seizoen 2020/’21 is het voor verenigingen mogelijk om verzoeken tot baaldagen voor teams die spelen in categorie B zelf te regelen. Clubs hoeven hiervoor niet meer contact op te nemen met de KNVB, maar kunnen deze snipperdag zelf aanvragen via een hiervoor beschikbaar gestelde functionaliteit binnen Sportlink Club. Vanaf 1 september is het zelfs verplicht om snipperdagen digitaal aan te vragen.

Hoewel er niet echt meer sprake is van een overgangsperiode, is in verband met de lange periode waarin geen wedstrijden konden worden gespeeld besloten om hierin toch nog wat coulance te betrachten. Namens de afdeling 'Contact' zal bij door hen ontvangen aanvragen aansluitend gewezen worden op de mogelijkheid dergelijke verzoeken zelf in te dienen via Sportlink Club. Vanaf 1 september is het verplicht snipperdagen aan te vragen via Sportlink Club. Na die datum is het alleen nog mogelijk om de verzoeken digitaal via Sportlink Club bij de KNVB in te dienen.

In dit kader is zoals gezegd in Sportlink Club een voorziening getroffen en geldt dat gebruik van deze optie alleen mogelijk is voor hen die de juiste autorisaties hebben. Omdat dit onderwerp een verantwoordelijkheid is en blijft van het bestuur (bijv. voor de wedstrijdsecretaris) is bewust gekozen dit niet bijvoorbeeld via de wedstrijdzaken_app beschikbaar te stellen maar puur alleen via Sportlink Club. Een korte handleiding op welke wijze een aanvraag kan worden ingediend tref je hierbij aan.
Handleiding aanvragen baaldag vereniging Handleiding aanvragen baaldag vereniging Klik hier voor de handleiding.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen