Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Adviezen voor competitiestart G-voetbal

KNVB Media
KNVB Media
28 augustus 2020, 11:28

De meeste maatregelen vanuit de overheid en de KNVB zijn van algemene aard en gelden voor iedereen. - Foto: KNVB Media

Het seizoen staat op het punt van beginnen, maar door het coronavirus zal het een ander seizoen dan normaal worden. Voor het G-voetbal kan de situatie nog iets complexer zijn. Daarom is er een aantal adviezen, speciaal voor G-voetballers, opgesteld.

De meeste maatregelen vanuit de overheid en de KNVB zijn van algemene aard en gelden voor iedereen. Voor een aantal G-voetballers is de situatie toch wat complexer. Lees daarom onderstaande punten aandachtig door voordat de competitie weer begint.

Vervoer

Voor clubs die met busjesvervoer gaan, bekijk de regels van groepsvervoer.

Chronisch zieken

Risicogroepen (mensen met onderliggende aandoeningen) moeten zelf het risico analyseren of zij zich in een sportomgeving of in groepen kunnen begeven. Zijn de spelers hier wel zelfstandig toe in staat? Anders ligt hier een rol voor de coördinator G-voetbal.

Regels woonvormen

Woonvormen hanteren verschillende regels c.q. protocollen voor hun bewoners. Zorg dat er goede afstemming plaatsvindt met de woonvormen waar de voetballers verblijven. Dit voorkomt onduidelijkheid en teleurstellingen.

1,5 meter

Tijdens het voetballen hoeft hier geen rekening mee gehouden te worden.

Voor spelers vanaf 18 jaar geldt dat voor en na de wedstrijd (bijvoorbeeld kleedkamer en kantine) 1,5 meter afstand van elkaar moet worden gehouden.

Begeleiding die ook in de zorg werkzaam is

Voor trainers en begeleiders werkzaam in de zorg is het goed om met de werkgever contact op te nemen of je mag functioneren buiten de werkomgeving.

Doelgroep

De algemene regels gelden hier. Gemeenten maken afspraken met verenigingen, dus hierdoor kunnen er verschillen tussen gemeenten ontstaan. Als de protocollen niet gehandhaafd kunnen worden, dan is voetballen simpelweg niet verstandig vanwege de gezondheidsrisico’s.

Voor vragen of advies kun je contact opnemen met de KNVB contactpersonen G-voetbal, de verenigingsadviseur of competitieleider G-voetbal. Voor regionale regels zoals die bijvoorbeeld gelden voor de accommodatie is contact met de gemeente aan te raden. Vragen over de beschikbaarheid van spelers en eventueel testen kunnen aan de woonvormen of lokale GGD worden gesteld.

Medewerkers en contact Medewerkers en contact Neem contact op met onze medewerkers over G-voetbal.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Iedere regio heeft haar eigen adviseurs die jouw vereniging kunnen helpen.

Er wordt zoveel mogelijk uitgegaan van de normale competitieplanning. Mocht je hierover in gesprek willen gaan met de medewerker G-voetbal, doe dit dan zo spoedig mogelijk en ruim voor de start van de competitie op 19 september. Samen kan er dan bepaald worden of en in welke vorm er gespeeld kan gaan worden.

Bekijk onderstaande documenten en artikelen voor meer informatie.

Overzicht coronaprotocollen Overzicht coronaprotocollen Om op een veilige en hygiënische manier weer te kunnen voetballen zijn er voor de verschillende doelgroepen coronaprotocollen van toepassing.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal Veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal Naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn er een aantal veelgestelde vragen over de gevolgen voor het voetbal.

De Ideale wedstrijddag: corona-proof! De Ideale wedstrijddag: corona-proof! Bekijk hier de uitwerkingen voor de verschillende doelgroepen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen