Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Invullen mobiel digitaal wedstrijdformulier; wijzigingen per 1 juli 2020

KNVB Media
KNVB Media
21 augustus 2020, 9:00

In het seizoen 2020/'21 kunnen alleen leden van de KNVB die 18 jaar of ouder zijn het mDWF nog invullen. - Foto: KNVB Media

Het gehele amateurvoetbal werkt sinds een aantal jaar met het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Op dit moment kunnen naast leden ook sommige niet-leden het mDWF invullen. Dit laatste is niet wenselijk. We vinden het belangrijk dat alleen seniorenleden van de KNVB toegang hebben tot de gegevens op het mDWF. Vanaf het seizoen 2020/’21 gaat er in de werkwijze met het mDWF daarom iets veranderen: alleen leden die de leeftijdscategorie Senior hebben kunnen het mDWF nog invullen.

We hechten er belang aan dat iemand secuur omgaat met de persoonsgegevens op het mDWF. Daarnaast baseren wij onze competitie-indelingen op een juiste invoer van deze gegevens. We vinden dit een grote verantwoordelijkheid, vandaar dat we het van belang vinden dat een Senior lid deze gegevens invult en dat hij/zij aanspreekpunt is voor de gegevens op het formulier.

Jeugdspelers in de leeftijdscategorie tot en met 'Onder 19' hebben niet meer de mogelijkheid en niet meer de verantwoordelijkheid voor het inzien en invullen van de spelersopgaaf op het mDWF.

Bij elke wedstrijd van Onder 19 en jonger wordt het verplicht om:

  • (Ten minste) één staflid, dat minimaal de leeftijdscategorie Senior heeft en lid is van de KNVB, op het mDWF te plaatsen;
  • de spelersopgaaf te laten doen door een staflid - bijvoorbeeld de (assistent-)trainer, teammanager etc. -, dat minimaal de leeftijdscategorie Senior heeft, lid is van de KNVB en op het mDWF is geplaatst.

Het is uiteraard verstandig om hier bij het vullen van de bondsteams alvast rekening mee te houden en er dus voor te zorgen dat ten minste één staflid (die senior is en lid is van de KNVB) nu al wordt toegevoegd aan het bondsteam. Dit voorkomt problemen op de wedstrijddag zelf.

Voor dit staflid is het van belang de Wedstrijdzaken app op een smartphone te installeren en een KNVB account te maken, zodat er ingelogd kan worden op de app.

KNVB-account KNVB-account Lees hier meer over het KNVB-account.

De kosten voor een lidmaatschap van de KNVB bedragen € 11,28 incl. verzekering. Dit is voor alle seniorenleden hetzelfde bedrag. Als lid kunnen we teamleiders van de juiste informatie voorzien en hen uitnodigen voor themabijeenkomsten of relevante opleidingen.

Onnauwkeurigheden voorkomen

Het blijft wel toegestaan om een of meer stafleden op het mDWF te plaatsen die de leeftijdscategorie van Senior nog niet hebben bereikt, maar wel lid zijn van de KNVB. Zij kunnen echter geen spelersopgaaf doen.

Als je nog vragen hebt over het mDWF, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen of neem contact op met de KNVB.

Veelgestelde vragen mDWF Veelgestelde vragen mDWF Bekijk hier de veelgestelde vragen over het mDWF.

KNVB Contact

Voor aanvullende vragen aan de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen