Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Internationale overschrijvingen amateurvoetbal via online registratiesysteem

KNVB Media
KNVB Media
15 januari, 11:33

Internationale overschrijvingen moeten sinds 1 juli in het online registratiesysteem International Transfer Matching System ingevoerd worden door de nieuwe vereniging van de speler. - Foto: KNVB Media

De wijze waarop een internationale amateuroverschrijvingen wordt ingediend, is per 1 juli 2020 veranderd. Voorheen liepen deze internationale overschrijvingen via een formulier, maar sinds afgelopen zomer worden deze overschrijvingen in het online registratiesysteem International Transfer Matching System (ITMS) ingevoerd door de nieuwe vereniging van de speler. Na goedkeuring van de overschrijving, wordt de overgeschreven speler automatisch in Sportlink geregistreerd. Registraties die niet in ITMS worden ingevoerd, zijn ongeldig.

Alle internationale overschrijvingen vanaf de leeftijd van 10 jaar (mannen en vrouwen) verlopen via ITMS. Er wordt bij het indienen van een internationale overschrijving geen onderscheid gemaakt tussen amateurspelers en contractspelers. 

Met ITMS, dat onderdeel is van het online platform FIFA Transfer Matching System (TMS), krijgen voetbalautoriteiten meer informatie over internationale overschrijvingen, worden minderjarige spelers beschermd door de FIFA en het systeem zorgt voor een beter verloop van verschillende betalingen tussen clubs.

Voorheen werd dit registratiesysteem alleen nog verplicht gesteld voor internationale overschrijvingen in het betaalde voetbal, maar sinds 1 juli 2020 geldt dit ook voor internationale amateuroverschrijvingen, zodat alle overschrijvingen van spelers over de hele wereld in één systeem worden gebundeld. 

Uitzonderingen

Er geldt een aantal uitzonderingen op bovenstaande procedure.

  • Spelers uit het buitenland die zich voor de eerste keer als voetballer laten registeren (en ook geen voetbalverleden in het buitenland hebben) hoeven niet in ITMS te worden ingevoerd. Is er bij jullie sprake van een soortgelijke aanmelding? Neem dan contact op met onze collega’s via onderstaand emailadres.
  • Voor een internationale overschrijving voor het zaalvoetbal geldt ITMS niet. Voor deze categorie overschrijvingen vul je een internationaal overschrijvingsformulier in en mail je naar onderstaand emailadres.

Amateurtransfers

Internationale overschrijvingen zaal Internationale overschrijvingen zaal Bekijk hier de regelgeving rondom internationale overschrijvingen in het zaalvoetbal.

Account aanvragen

Om een overschrijving in te voeren in ITMS heb je als club een account nodig waarmee je kunt inloggen in FIFA TMS. Dit account vraag je aan bij de afdeling overschrijvingen van de KNVB. Vanuit de FIFA is de verplichting opgelegd om bij het aanmaken van het account een kopie of scan van een identiteitsbewijs aan te leveren. Het is toegestaan om het BSN en andere gegevens op het document onleesbaar te maken. Alleen de naam, foto, nationaliteit en geboortedatum hoeven bij de aanvraag zichtbaar te zijn.

Ieder persoon binnen de club die toegang wil tot FIFA TMS dient een eigen account te hebben waarop hij/zij kan inloggen. Eén persoon is de TMS-Manager, wat inhoudt dat hij/zij verantwoordelijk is voor de overschrijvingen.  

FIFA TMS

FIFA TMS is het online registratiesysteem van FIFA, waarin alle internationale overschrijvingen en deels ook alle nationale overschrijvingen binnen het betaalde voetbal worden ingevoerd tussen spelers van en naar het buitenland. Sinds 1 juli 2020 verlopen ook alle internationale overschrijvingen binnen het amateurvoetbal via FIFA TMS (ITMS).

Voor de nationale amateuroverschrijvingen geldt deze wijziging niet, deze overschrijving verloopt nog altijd via Sportlink. Voor het invoeren van een dergelijke overschrijving in ITMS kan de handleiding geraadpleegd worden en kan contact worden opgenomen met de afdeling amateuroverschrijvingen van de KNVB.

Als je een overschrijving van een minderjarige speler invoert in het TMS-systeem, kan je deze nog niet meteen doorzetten. Wij zullen hiervoor eerst toestemming vragen aan de FIFA. Is er bij jullie sprake van een soortgelijke aanmelding? Neem dan contact op met onze collega’s via amateurtransfers@knvb.nl.

Twee overschrijvingsperiodes

Voor de internationale overschrijvingen naar Nederlandse verenigingen, zijn voor het seizoen 2020/’21 twee overschrijvingsperiodes:

  • de zomer overschrijvingsperiode: de dag na de laatste competitiewedstrijd tot en met 31 augustus 2020 (23:59 uur);
  • de winter overschrijvingsperiode: van 4 januari tot en met 1 februari 2021 (23:59 uur).

Contact

Als je vragen hebt over een internationale overschrijving, bekijk dan de informatiepagina ‘Internationale Overschrijvingen’, de pagina met veelgestelde vragen of neem contact op met de afdeling amateuroverschrijvingen van de KNVB.

Internationale overschrijvingen veld Internationale overschrijvingen veld Bekijk hier alles omtrent de regels over internationale overschrijvingen in het veldvoetbal.

Veelgestelde vragen internationale overschrijvingen Veelgestelde vragen internationale overschrijvingen Bekijk de veelgestelde vragen over internationale overschrijvingen in het veldvoetbal.

Amateurtransfers

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen