Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Teams inschrijven voor nieuwe veldvoetbalseizoen; van 1 juni t/m 20 juni

KNVB Media
KNVB Media
2 juni, 12:04

Van 1 juni tot en met 20 juni is het mogelijk teams in te schrijven voor de competitie. - Foto: KNVB Media

Hoewel op dit moment onduidelijk is of er het huidige seizoen nog gevoetbald wordt, is het belangrijk de blik alvast op het nieuwe seizoen te richten. Voordat de competitie start is het namelijk noodzakelijk de teams bij de bond in te schrijven. Voor het seizoen 2021/'22 is het mogelijk om van 1 juni tot en met 20 juni de inschrijvingen te regelen.

Bij het inschrijven van teams komen zaken om de hoek kijken die goed zijn om te weten. Door hiermee rekening te houden kun je teams zo optimaal mogelijk indelen en beleven voetballers het meeste plezier aan voetbal. 

Belangrijkste wijzigingen voor het nieuwe seizoen

  • Het voornemen tot een verdere uitrol van het gebruik van de Teamindex in het seizoen 2020/’21 viel in het water omdat de competitie vanwege de coronapandemie vroegtijdig werd afgebroken. Dit betekent dat de voorgenomen uitrol nu gaat plaatsvinden voor de competities van het seizoen 2021/’22. Via de informatie op de menukaart en de verwijzingen hierin naar pagina’s op de website van de KNVB wordt duidelijk voor welke competities dit geldt en op welke wijze hieraan invulling wordt gegeven.
  • Het aanbod van competities wordt voor het komende seizoen voor zowel het zaterdag- als zondagvoetbal uitgebreid met de mogelijkheid tot inschrijven voor deelname aan de competitie O23. In dit nieuwsbericht lees je er meer over en ook in de menukaart wordt dit nog verder aangestipt.
  • In de districten West1, West2 en Zuid1/2 wordt in de competities O13 t/m O19 een pilot georganiseerd. De afgelopen seizoenen speelden de juniorenteams in de leeftijd van O13 t/m O19 in twee even lange reeksen; de zogenoemde najaars- en voorjaarsreeksen. Hierin troffen de teams elkaar telkenmale éénmaal. Komend seizoen worden in genoemde districtscompetities een aantal varianten getest waarbij het doel is om kleinere poules te kunnen maken. Met kleinere poules en competities komen we sneller tot gelijkwaardige wedstrijden (wat goed is voor de ontwikkeling van jeugdspelers) en beperken we daarnaast de reisafstanden; we verwachten deze aanzienlijk te kunnen terugdringen.

Informatie per district

Vanaf 1 juni komt het inschrijfformulier voor deelname aan de nieuwe competities voor alle verenigingen beschikbaar in Sportlink Club. Bekijk op onderstaande pagina's welk aanbod er geldt in jouw district met de daarbij horende informatie.

Teaminschrijving veld Teaminschrijving veld Vanaf 1 juni kunnen teams in het veldvoetbal ingeschreven worden voor het nieuwe seizoen. Bekijk hier het aanbod per district en een handig stappenplan om teams in te schrijven in Sportlink Club.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen