Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Welke teams wijken uit naar kunstgras in het seizoen 2020/'21

KNVB Media
KNVB Media
7 september, 10:30

Uitwijken naar kunstgras in geval van gedeeltelijke afgelasting mag alleen als een vereniging dit voor de start van de competitie heeft gemeld. - Foto: KNVB Media

Voor eerste elftallen (mannen senioren veldvoetbal) geldt dat voor competitiewedstrijden alleen mag worden uitgeweken naar een goedgekeurd kunstgrasveld, wanneer dit voor de start van de competitie door de vereniging is aangegeven. De opgave geldt voor het gehele seizoen.

Verenigingen die hebben aangegeven wel van het kunstgrasveld gebruik te zullen maken, zijn verplicht om bij gedeeltelijke afgelasting met hun eerste elftal uit te wijken naar het kunstgrasveld. Dit geldt ook bij inhaalwedstrijden in de avond wanneer het betreffende kunstgrasveld beschikt over een lichtinstallatie. Bij een bekerwedstrijd moet bij gedeeltelijke afgelasting altijd worden uitgeweken naar het kunstgrasveld.

Niet aangegeven? Ook dan uitwijken

Verenigingen die hebben aangegeven niet van het kunstgrasveld gebruik te maken, zijn met ingang van 9 oktober 2020 verplicht om met het eerste elftal bij gedeeltelijke afgelasting uit te wijken naar het kunstgrasveld. Ook bij inhaalwedstrijden. Meer informatie hiervoor is terug te vinden in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal, artikel 2.3.8. Elftallen die in de reguliere competitie al op kunstgras spelen, spelen dus ook bij gedeeltelijke afgelasting gewoon op het kunstgrasveld. De regeling geldt alleen voor eerste elftallen mannen senioren veldvoetbal en is van toepassing op alle competities van de 1e klassen standaard en lager. Voor de landelijke competities (2e/3e Divisies en Hoofdklassen) geldt deze verplichting vooralsnog niet.

Uitwijken naar kunstgras Uitwijken naar kunstgras Bekijk hier welke teams wel of niet uitwijken naar kunstgras.

Rinus

Het grootste aanbod voetbaltrainingen, losse oefeningen en meerweekse programma’s. Plan ze in, vink ze af en zorg voor gevarieerde trainingen en een goede ontwikkeling van je team!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen