Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB ontwikkelt nieuw Programma Voetbalontwikkeling

KNVB Media
KNVB Media
18 juni, 14:02

Foto: KNVB Media

Verenigingen kunnen met ingang van het seizoen 2021/2022 aan de slag met het nieuwe Programma Voetbalontwikkeling, dat de KNVB samen met NMC Bright heeft ontwikkeld. Het programma komt als aanvulling op het bestaande Kwaliteit & Performance Programma. Het nieuwe programma is gericht op inclusiviteit, plezier, ontwikkeling en het behoud van alle jeugdspelers. Hiermee biedt de KNVB een extra ondersteuningsaanbod aan alle verenigingen. Het Ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal wordt opgenomen in het Programma Voetbalontwikkeling.

Het doel is een duurzame ontwikkeling van de jeugdopleidingen.

"Met het Programma Voetbalontwikkeling kunnen we meer verenigingen beter ondersteunen in de ontwikkeling van de jeugdopleiding", zegt Lennard van Ruiven, manager voetbalontwikkeling bij de KNVB. “Het Programma Voetbalontwikkeling sluit aan op de behoefte van een grote groep verenigingen in het Nederlandse voetballandschap. Het bestaande Kwaliteit & Performance Programma is een uitstekend programma voor de meer prestatieve lijn, vandaar dat we deze ook in stand willen houden”

— Foto: "We betrekken meerdere doelgroepen zoals trainers, ouders en spelers bij dit proces" (KNVB Media)

"Met het Programma Voetbalontwikkeling zorgen we voor nog meer maatwerk voor verenigingen", aldus Jorg van der Breggen, hoofd voetbalontwikkeling bij de KNVB. "Enthousiaste verenigingen die het voetbal binnen hun vereniging willen verbeteren, gaan we helpen. We betrekken meerdere doelgroepen zoals trainers, ouders en spelers bij dit proces om zo samen elk seizoen beter te worden."

“Met het Programma Voetbalontwikkeling spelen we in op de interne behoefte tot verdere ontwikkeling die leeft bij verenigingen. Met het betrekken van alle doelgroepen binnen de verenigingen willen wij bijdragen aan het voetbalplezier en ontwikkeling van jeugdvoetballers in Nederland", aldus Jorg van der Breggen. "We hebben het Kwaliteit & Performance Programma en het Ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal geëvalueerd en de sterke punten daarvan meegenomen in dit programma." Het doel is een duurzame ontwikkeling van de jeugdopleidingen. Verenigingen kunnen zelf kiezen op welke thema’s ze het programma willen inzetten. Thema’s zoals de visie op (leren) voetballen, teamindelingen en doorstroming naar senioren zijn daar voorbeelden van.

Verenigingen kunnen zelf kiezen op welke thema’s ze het programma willen inzetten.

Het Programma voetbalontwikkeling start in het seizoen 2021/2022. Verenigingen kunnen zich dan via KNVB Assist aanmelden en zullen vervolgens geïnformeerd worden over de mogelijkheden. Verenigingen die nu al geïnteresseerd zijn in het programma kunnen zich alvast melden bij: voetbalontwikkeling@knvb.nl.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen