Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Coronacrisis en dispensatie trainerslicenties

KNVB Media
KNVB Media
4 september 2020, 10:17

Om trainers te helpen zijn na overleg met het bestuur van de VVON enkele dispensatiecriteria opgesteld. - Foto: KNVB Media

Door de coronacrisis hebben we de trainersopleidingen en diverse bijscholingsmomenten voor trainers helaas voortijdig moeten beëindigen of uitstellen. Hierdoor kunnen veel trainers niet over de juiste licentie beschikken om actief te zijn als trainer/coach tijdens het seizoen 2020/’21. Om trainers te helpen zijn we na overleg met het bestuur van de VVON daarom tot enkele dispensatiecriteria gekomen.

De dispensatiecriteria zijn als volgt:

  • Voor cursisten die de cursus van het voorjaar 2020 niet konden afronden vanwege de coronacrisis geldt dat er voor hen voor het gehele seizoen 2020/’21 dispensatie kan worden aangevraagd om een licentie te krijgen voor het niveau waarvoor ze worden opgeleid. De aanvraag moet worden ingediend bij de KNVB door de club waar de betreffende trainer/coach aan de slag gaat in het seizoen 2020/’21.
  • Trainer/coaches die door uitstel van bijscholingsmomenten het benodigd aantal licentiepunten niet hebben gehaald en hierdoor hun licentie niet kunnen verlengen, krijgen tot 1 februari 2021 de mogelijkheid om de benodigde bijscholingen alsnog te volgen. Hiermee kunnen zij alsnog hun licentie verlengen. Pas vanaf 1 februari 2021 zal de KNVB hier actief op gaan controleren. Uiteraard dient de betreffende trainer-coach in het bezit te zijn van de juiste licentie waarop hij werkzaam is. Dit alles geldt vanzelfsprekend onder de voorwaarde dat vanaf de start van het nieuwe seizoen weer bijscholingen georganiseerd mogen/kunnen worden.

Indien je recht hebt op dispensatie dan moet deze aangevraagd worden via onderstaand emailadres.

KNVB Contact

Voor aanvullende vragen aan de KNVB.

Helaas hebben in het eerste speelweekend een aantal verenigingen een onterechte melding gekregen ten aanzien van de trainerslicentie. Een geldige trainerslicentie is alleen nodig voor onderstaande niveaus:

  • Standaardklassen mannen zaterdag en zondag.
  • Onder 23 competitie divisie 1*.
  • Onder 21 competitie divisies 1 t/m 4*.
  • Onder 19 competitie divisies 1 en 2*.
  • Eredivisie vrouwen.
  • Beloften vrouwen.
  • Topklasse vrouwen.
  • Hoofdklasse Vrouwen.

*Het seizoen 2020/’21 wordt gezien als een overgangsjaar, waarbij dispensatie wordt verleend indien de trainer/coach van de teams die uitkomen in deze competitie beschikt over de naast gelegen trainerslicentie. Met ingang van het seizoen 2021/’22 geldt deze dispensatie niet meer en zal de trainer/coach moeten voldoen aan de gestelde eisen uit artikel 17 van het Algemeen Reglement.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen