Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aan de slag met Gelijke kansen en Gemengd voetbal

KNVB Media
KNVB Media
29 juni 2020, 21:51

Uit contact met verenigingen blijkt dat er steeds meer aandacht is voor de projecten Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal. Om clubs hierbij te helpen, is de beschikbare informatie gebundeld in het digitale magazine ‘De route naar gemengd voetbal en gelijke k - Foto: KNVB Media

Uit contact met verenigingen blijkt dat er steeds meer aandacht is voor de projecten Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal. Om clubs hierbij te helpen, is de beschikbare informatie gebundeld in het digitale magazine ‘De route naar gemengd voetbal en gelijke kansen’. Na de publicatie van het eerste deel, is het magazine nu volledig gevuld. Verenigingen worden met dit magazine volledig ondersteund bij het hele traject, van introductie tot implementatie van (gemengd) jeugdvoetbal.

Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal
In het seizoen 2018/’19 is de KNVB het project Gelijke Kansen Jeugdvoetbal gestart. We houden hierbij de 'traditionele' wijze van indelen tegen het licht en onderzoeken welke relatie dit heeft met het plezier en de ontwikkeling van jeugdvoetballers. Het doel van het project is te komen tot een (vernieuwd) opleidingsmodel dat recht doet aan de kansen die iedere jeugdspeler moet kunnen krijgen. Daarnaast is in het voorjaar van 2019 een visie op gemengd jeugdvoetballen gepubliceerd. Deze visie wordt actiever uitgedragen op basis van de nieuwe, beschikbare wetenschappelijke achtergronden en onderzoeken. Met de principes van Gelijke kansen en Gemengd voetbal krijgt een grotere groep jeugdvoetballers de mogelijkheid om zijn of haar potentie volledig te benutten en maximaal plezier te beleven aan voetballen. Hierdoor voelen kinderen zich gezien, blijven ze langer voetballen en nemen de mogelijke negatieve bijzaken van teamindeling en selectiebeleid sterk af.

Aan de slag
Om verenigingen met het thema Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal te helpen, is het digitale magazine ‘De route naar gemengd voetbal en gelijke kansen’ ontwikkeld. Het magazine is een bron van informatie. In vijf stappen ga je van verdieping en visieontwikkeling, naar organisatie en implementatie van de inhoud om tot slot het proces en de inhoud te evalueren en weer vervolgstappen te kunnen nemen. Per stap worden er kennis en inzichten, praktijkverhalen en werkvormen aangereikt waarmee je aan de slag kunt. De voorgestelde stappen zijn richtlijnen en zeker geen regels die per definitie gevolgd moeten worden; iedere vereniging, iedere situatie en elk vertrekpunt is anders. Het gaat er dus vooral om wat past bij de situatie van de vereniging.

Nieuwsgierig naar het digitale magazine? Klik hier: Digitaal Magazine! Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur een mail naar voetbalontwikkeling@knvb.nl.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen